Son dakika! Diyarbakır'da polis servis aracına bombalı saldırı: Yaralılar var

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberine göre; Diyarbakır'da polis servis aracının geçtiği yol üzerinde park halinde bulunan bir araç patlatıldı. Alçak saldırıda 8'i polis memuru ve 1'i sivil olmak üzere 9 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Vali Su, "Aracı kiralayan şahsı ve olay sonrası onu götüren taksi şoförünü gözaltına aldık" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi: Diyarbakır-Mardin kara yolu üzerinde polis servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Gelen ilk bilgilere göre; Yeşil Vadi Mahallesi Canlı Hayvan Borsası mevkisinde yolun sağ tarafına park etmiş halde bekleyen bombalı bir araç, saat 05.10'da polis çevik kuvvet servis aracının geçtiği sırada patlatıldı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Patlamada yaralanan 8'i polis memuru olmak üzere toplam 9 kişi 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı.

Son dakika! Diyarbakır'da polis servis aracına bombalı saldırı: Yaralılar var

İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Alçak saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Soylu'nun paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Diyarbakır’da göreve giden polis aracımız geçerken 05.10'da park halindeki araçta patlama meydana gelmiştir. Tedbiren polis arkadaşlarımız hastaneye götürülmüşler ve ayakta tetkikleri yapılmıştır.

Olayın faili olduğu değerlendirilen iki kişi gözaltına alınmıştır. Geçmiş olsun."

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1603605147170504704

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, saat 05.10 sıralarında göreve giden Çevik Kuvvet minibüsüne geçişi esnasında yol kenarına park edilmiş araç patlatılmak suretiyle terör saldırısı yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Zırhlı Polis Minibüsü içerisinde bulunan (9) kişi kontrol amaçlı hastanelere sevk edilmiş olup, herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Konuyla ilgili 2 kişi gözaltına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. 

7 KİŞİ TEDAVİLERİNİN ARDINDAN TABURCU EDİLDİ

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Su, “Yaralı olan arkadaşlarımız sadece kontrol amaçlı hastaneye sevk edildi. 9 polis arkadaşımızdan 7’sinin ayakta tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu oldu. 2 arkadaşımız da hastanede kontrol altında. Herhangi bir hayati tehlikeleri yok. Birkaç saat kadar 2 arkadaşımız da taburcu olur. Meydana gelen patlamada 2 şüpheli gözaltına alındı. Patlama, bir araç kiralanma suretiyle yol kenarına getiriliyor. Aracı kiralayan şahsı ve olay sonrası onu götüren taksi şoförünü gözaltına aldık. Olay ile ilgili tahkikat devam etmektedir. Olayı gerçekleştirenlerin terörle bağlantısının olup olmadığı hakkındaki çalışmalarımız devam ediyor. O tür bilgiler de bulunmakla birlikte değerlendirme yapıyoruz. Yaralı arkadaşlarımızdan 1’i sivil diğerleri polis” dedi.

BAKAN KOCA'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır’da polislerimizi taşıyan servis aracının yanında başka bir aracın patlaması sonucu 8 polisimiz yaralanmıştır. Görevlendirilen ambulanslarla hastanelere nakledilen yaralılarımızın genel durumları iyi. Çok geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1603618605177905152

Son dakika! Diyarbakır'da polis servis aracına bombalı saldırı: Yaralılar var

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, "Diyarbakır’daki bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Yaralanan polis kardeşlerimize geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum. Failler cezasız kalmayacak. Ülkemizin huzur ve güvenliğine kast edenler bunun bedelini ödeyecek" paylaşımında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...