Kuzey Suriye'ye hava harekatı: Teröristlere bomba yağdı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Kuzey Suriye'ye hava harekatı: Teröristlere bomba yağdı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika... MİT'in Suriye'deki terör operasyonlarının ardından Diyarbakır'da hareketli saatler yaşanıyor. Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssünden çok sayıda F-16 savaş uçağının havalandığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, saat 23.0 sıralarında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK/YPG'ye ve diğer terörist unsurlarına hava harekatı düzenlediğini duyurdu. Harekatta Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu 30 hedefin imha edildiği açıklandı.

Kuzey Suriye'ye hava harekatı: Teröristlere bomba yağdı

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan savaş uçakları böyle görüntülendi

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hava harekatlarıyla bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir."

SİVİL HASSASİYET VURGUSU

"Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekat sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

Bakanlıkta noperasyona ilişkin yapılan paylaşımda, "Güçlüyüz, kararlıyız, muktediriz!" denildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...