Son dakika: Dışişleri'nden Gazze'den tahliye açıklaması: 700 talep geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika: Dışişleri'nden Gazze'den tahliye açıklaması: 700 talep geldi

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Dışişleri'nden abluka altındaki Gazze'den Türk vatandaşlarının tahliye talepleriyle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Dün itibarı ile yaklaşık 700 kişi Gazze'den tahliye talebi iletti. Bunlardan 322 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 214 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakını Filistinli" denildi.

7 Ekim'de Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından düğmeye basan İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze'yi okul, hastane demeden bombalıyor. Bombalamalarda aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce Filistinli sivil hayatını kaybetti. 

Bölgedeki tansiyon bir türlü düşürülemezken Gazze'de tablo günden güne ağırlaşıyor.

Ateşkeş için yoğun diplomatik faaliyet gösteren Ankara, Türk vatandaşlarının tahliyesi için de temaslarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Dışişleri Bakanlığı, savaş durumu nedeniyle ülkeden ayrılmak üzere gelen tahliye talepleri ile ilgili açıklama yaptı. 

700 KİŞİ GAZZE'DEN TAHLİYE TALEP ETTİ

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, bu aşamada dün itibarıyla yaklaşık 700 kişinin Gazze'den tahliye talebi ilettiği bildirdi.

322'Sİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI

Ahmet Yıldız'ın verdiği bilgiye göre; dün itibarı tahliye talebini iletenlerden 322'sinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 214'ünün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakını Filistinli ve 55'inin ise kurum personeli olduğunu bildirdi.

BAKAN FİDAN İSRAİL'DEKİ TAHLİYELERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da geçtiğimiz haftalarda Mısır ziyareti sırasında, İsrail'deki tahliyelere ilişkin şu değerlendirmeyi yapmıştı:

Tahliyeler konusunda şimdilik şunu söyleyebilirim; Yine Mısır makamlarıyla ve İsrail makamlarıyla bu konuda yakın iş birliği içeresindeyiz. İçeride yaklaşık 300 civarında çifte uyruklu Türk vatandaşımız bulunmakta. Bunlardan 30’unun tahliyesini başardık. Ama sınır kapısı kapalı olduğu için çalışmalarımız hali hazırda devam etmekte. Bunların listesi gerek İsrail tarafında, gerek Mısır tarafında ilgili makamlara verildi. Çalışmalarımız bu nokta da devam ediyor.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 304'ü asker 1405 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 3 bin 478 kişinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu. İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci hayatını kaybetti.

Lübnan sınırında 8 Ekim'de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 10 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, 1 gazeteci,2 sivil hayatını kaybetmişti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil ölmüştü.

Son olarak, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...