Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Türkiye Yüzyılı' çağrısı: 85 milyon hep beraber şekillendirelim

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Türkiye Yüzyılı' çağrısı: 85 milyon hep beraber şekillendirelim

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuna değinen Erdoğan, "Vizyonumuzu kamuoyumuzla paylaşırken, başkaları gibi emrivaki yapmadık, 85 milyon hep beraber şekillendirelim istedik" derken, tahıl krizine de değinen Erdoğan, "Diplomaside uyguladığımız barışçı programlarla krizlerin çözümünde anahtar rol üstleniyoruz. Tahıl koridoru ve devam ettirilmesindeki rolümüz ülkemizin üstlendiği diplomatik gücü göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Milletimizin geleceğini ilgilendiren meselelerde daha itinalı davrandık. Siyasi hayatımızda ve devlet iradesinde bunu pek çok kez gördük. Kuruluş aşamasından itibaren AK Parti'nin kurulma amacı ortak akılla hareket etmek olmuştur. Sizlerden gelen katkılarla rehberimizi belirledik. 

"ELDE EDİLMESİ ZOR BİR REKORA İMZA ATTIK"

2 gün önce milletimizin takdir ve teveccühü ile iktidara gelişimizin 20. yılını geride bıraktık. O günden bugüne milletimizin bize olan inancını zedeleyecek hiçbir iş yapmadık. Kesintisiz iktidarlarımızla elde edilmesi zor bir rekora imza attık. Bu sürede elbette sayısız engelle, darbe girişimine kadar varan antidemokratik durumlarla karşılaştık. Gece yarısı bildirimlerinin yayınlandığı, partimizin uyduruk gazete küpürleriyle kapatılmak istendiği dönemlerde bile bu duruşumuzdan taviz vermedik. 

Türk siyasetinde açtığımız o temiz sayfayı demokrasi tarihimize altın harflerle yazılan reformlarla imza attık. Milletimizin taleplerine göre partimizi, siyasetimizi de yeniliyoruz. 

Bizim "dünya 5'ten büyüktür" tespitimizin haklılığı yaşanan her gelişme ile teyit ediliyor. Dünyada siyaset, ekonomi, siyaset, diplomasi enine boyuna sorgulanmaktadır. Daha birkaç yıl öncesine kadar devleti hayatın tamamen dışına çıkarmaktan bahsedenler şimdi tam zıttı tezleri savunuyor.

"TÜRKİYE YÜZYILI" ÇAĞRISI

Geçmişi reddetmeden, mevcut kazanımlarımızın üzerine geleceği inşa etmekten bahsediyoruz. Vizyonumuzu kamuoyumuzla paylaşırken, başkaları gibi emrivaki yapmadık. Vizyonumuzu 85 milyon hep beraber şekillendirelim istedik. Türkiye Yüzyılı ekseninde yapılacak tartışmalarla ortaya çıkacak sinerji türk siyasetine de yeni bir perspektif kazandırcaktır. Tüm vatandaşlarımızı tenkit ve fikirleriyle Türkiye Yüzyılına sahip çıkmaya davet ediyorum.

Günü kurtarmak, bugünü savuşturmak için siyaset yapılmaz. Yaptığınız hamlelerin nereye varacağını kestiremiyorsanız, kendi kendize bedel ödetmeniz kaçınılmazdır. Küresel ölçekte meydana gelen her hadisenin bölgesel etkileri olduğunu biliyoruz. Pek çok hadisede bu hakikati tecrübe ettik.

"CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ SAYESİNDE ÇOK DAHA HIZLI KARARLAR ALDIK"

Savunma sanayine yapılan yatırımları israf olarak görenler, bugün bütçelerindeki aslan payını buradan alıyor. Türkiye zamanında attığı adımlarla bu süreci en başarılı yöneten ülkelerden birisidir. Muhalefetin eleştirilerine rağmen hayata geçirdğimiz şehir hastanelerimiz salgın döneminde yüz akımız oldu. Sosyal güvenlik sistemimizin kuşatıcılığı sayesinde maddi durumu ne olursa olsun, vatandaşlarımnıza birinci sınıf bir sağlık hizmeti sunduk. Eğer onlar olmasıydı bıugün koronavirüsle mücadelemiz çok zor olacaktı. Yürütmede çok başlılığa son verdiğimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sayesinde çok daha hızlı kararlar aldık. Bu tabiiki bir ileri görüşün neticesidir. Ekonomide yaptığımız model değişikliğinin olumlu sonuçlarını 5 temel esas üzerinde gerçekleştirdik.

"KRİZLERİ ÇÖZMEDE ANAHTAR ROL ÜSTLENİYORUZ"

Diplomaside uyguladığımız barışçı programlarla krizlerin çözümünde anahtar rol üstleniyoruz. Tahıl koridoru ve devam ettirilmesindeki rolümüz ülkemizin üstlendiği diplomatik gücü göstermektedir. Putin, Zelenski ve BM ile dengeli münasebetlerimiz sayesinde süreci yürütme fırsatı bulduk.

İnsanların devletten talebi arttıkça siyasetten beklentileri artmaktadır. Siyasetçinin yükü hiç olmadığı kadar ağırlaşmıştır. 

Son dönemde dünyanın pek çok farklı yerinde denenen ve insanların felaketiyle sonuçlanan devrim görünümlü zehirleme faaliyetlerine izin vermeyeceğiz. Nasıl 2023 hedeflerimizi hayata geçirdiysek 2053 vizyonumuzu da öyle uygulayacağız. 

Geçerliliği kalmamış modellerin dayatılmasını iyi niyetli görmüyoruz." 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...