Erdoğan, Romanlar Geleneksel İftar Buluşması'dna konuştu: Kardeşliğimizi bozamayacaklar

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başakşehirli Romanlar Geleneksel İftar Buluşması"nda konuştu. "Ayrımcılığı elimizin tersiyle ittik." diyen Erdoğan, "Roman kardeşlerimizin bende ayrı bir yeri var. Sosyal medyada yayılan ırkçı düşüncelerin kardeşliğimizi zedelemesine asla fırsat vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Başakşehirli Romanlar Geleneksel İftar Buluşması"na katıldı. Burada dikkat çeken açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Roman kardeşlerimizin bende ayrı bir yeri var. Sosyal medyada yayılan ırkçı düşüncelerin kardeşliğimizi zedelemesine asla fırsat vermeyeceğiz. Ayrımcılığı elimizin tersiyle ittik." diye konuştu.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NIN ROMANINI SİZ KARDEŞLERİMLE YAZACAĞIZ"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roman vatandaşlarla çocukluk çağlarından bir, beraber ve kader arkadaşı olduklarını belirtti.

"Roman kardeşlerimizle beraber büyüdük. Bu yollarda beraber yürüdük." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin en sıkıntılı, en sancılı dönemlerine beraber şahitlik ettik. Kendi öz yurdumuzda kimi zaman parya muamelesine maruz kaldık. Kimimiz inancından dolayı ötekileştirildi, kimimiz kılık kıyafetinden dolayı aşağılandı, kimimiz dış görünüşünden dolayı hor, hakir görüldü, kimimiz sırf dayatılan kalıplara uymadığı için baskıyla karşılaştı. Bizi yıllarca yok saydılar, dışladılar. Adeta ademe mahkum ettiler. Kendilerine hak gördükleri çoğu şeyi bizlere layık görmediler. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Aba altından sopa gösteren kibir kulelerine asla boyun eğmedik. Hakkımız olanı almak ve korumak için, 'Bu ülkede biz de varız.' demek için çok çetin mücadeleler verdik."

40 yılı aşan zorlu ve sancılı yolculuğun sonunda bugün hayal dahi edilemeyen yerlere ulaştıklarını anlatan Erdoğan, Türkiye'yi sadece elitlerin, sadece beyazların, sadece bir avuç mutlu azınlığın ülkesi olmaktan çıkardıklarını ifade etti.

"ROMAN KARDEŞLERİMİZİN BENDE AYRI BİR YERİ VAR"

"İçişleri Bakanlığı bünyesinde, Roman Koordinasyon Merkezi açtık. Romanların yaşadığı 25 ilimizin valiliklerinde sizin sesiniz olacak bir koordinasyon belirliyoruz." diyen Erdoğan, "8 Nisan'ı Romanlar günü olarak, bu günü kutladık. Sizin de Dünya Romanlar gününü tebrik ediyorum. KOSGEB ve İŞKUR aracılığıyla Roman kardeşlerimizi, mesleki olarak destekliyoruz. Roman kardeşlerimin bende ayrı bir yeri var, kardeşliğimizin zedelenmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Bu güne kadar 5 bin 133 konutu, Roman kardeşlerimize teslim ettik. Ayrıca 6 bin 700 Roman kardeşimizi onararak kendilerine takdim ettik. Muhalefet, rantsal dönüşüm diyerek bize engel olmaya çalıştılar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "'Her Roman'a Bir Yuva' projesiyle çalışmalarımız sürdüreceğiz. Roman vatandaşlarımızın bütün haklarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Biz çocukluğumuzdan beri biriz, beraberiz, kader arkadaşıyız. Roman kardeşlerimizle beraber büyüdük, bu yola beraber yürüdük. Bizi yıllarca yok saydılar, kendilerine hak gördüklerinize bize hak görmediler. Bunlara asla itimat etmedik, aba altından sopa gösteren kibir kulelerinde asla boyun eğmedik. Hamd olsun. 40 yılı aşan bir yolculuğun sonunda hayal edilen bir noktaya ulaştırdık. Bugün, geriye doğru baktığımızda, eksiklerimiz olsa da Türkiye her türlü ayrımcılığın dışlandığı bir Türkiye'dir." diye konuştu.

r-958276,958268#

"İNŞA ETTİĞİMİZ TÜRKİYE KUŞATICI BİR TÜRKİYE'DİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkenin, toplumun diğer kesimleri gibi Romanların da vatanı olduğunu, Romanların da bu ülkenin ayrılmaz bir parçası olduğunu kabul ettirdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bugün geriye doğru baktığımızda şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz: Eksiklerimiz olsa da inşa ettiğimiz Türkiye, her türlü ayrımcılığın dışlandığı kuşatıcı bir Türkiye'dir. İnşa ettiğimiz Türkiye, hiç kimsenin inancından, kökeninden, kültüründen ötürü horlanmadığı kucaklayıcı bir Türkiye'dir. İnşa ettiğimiz Türkiye, 85 milyonun tamamının birinci sınıf vatandaş olarak hizmete ve hürmete layık görüldüğü eşitlikçi bir Türkiye'dir. Noksanlarımız, yapmak isteyip de yapamadıklarımız olsa da bu Türkiye 10 yıl, 20 yıl, 40 yıl öncesinden çok daha özgür, daha adaletli, daha vicdanlı, hepimiz için daha yaşanabilir bir Türkiye olmuştur. Hiç şüphesiz bu, hepimizin ortak başarısıdır. Bu, sizler gibi iradesine ve geleceğine sahip çıkan Roman kardeşlerimizin de başarısıdır."

14 Mayıs'ta bu başarı hanesine yeni yıldızlar ekleyeceklerini söyleyen Erdoğan, "Türkiye'yi inşallah her alanda hep beraber bir üst lige taşıyacağız. Buna hazır mıyız? 14 Mayıs'a kadar durmadan, usanmadan çalışmaya hazır mıyız?" sorusunu yönelttiği Roman vatandaşlardan "Hazırız." yanıtını aldı.

"ROMAN KARDEŞLERİME SAMİMİYETLE GÜVENİYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

"Nasıl ülkemizin son 20 yılına mührümüzü vurduysak Türkiye Yüzyılı'nın romanını da siz kardeşlerimle birlikte yazacağız. Bedel ödeyerek, uğrunda çile çekerek elde ettiğimiz kazanımlara güçlü bir şekilde sahip çıkacağız. Bugüne kadar bu kardeşinize sizler yoldaşlık yaptınız. Ta Kasımpaşa Kulaksız'dan bugüne kadar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan beri, bizi asla yalnız bırakmadınız. Neşenizle, sevginizle, salonlara sığmayan şu coşkunuzla hep yanımızda oldunuz. Sırt sırta vererek nice badireler atlattık, nice zorluğun üstesinden beraberce geldik. Dayanışma içinde, birlik içinde sarılıp kucaklaşarak nice acıyı bal eyledik. Türkiye'nin bugünlere gelmesinde sizlerin çok büyük emeği var. Türkiye'nin demokratikleşmesinde, devletimizin sosyal devlet kimliğinin güçlenmesinde sizlerin çok büyük katkısı var. Her birinize dayanışmanız, ahde vefanız, kadirşinaslığınız için teşekkür ediyorum. Sizlerden 14 Mayıs'ta yine çok güçlü bir destek bekliyorum. Ben Roman kardeşlerimin samimiyetine güveniyorum. Rabb'im yolumuzu, bahtımızı açık etsin. Bir kez daha ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum."

İftarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Roman vatandaşlar eşlik etti.

(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...