Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'u birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'u birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, metro hattının açılış töreninde yaptığı açıklamada, " Biz İstanbul'u kimse kusura bakmasın birilerinin ihtiraslarına bırakamayız." dedi. İBB'nin 3 yılı geçen sürede İstanbul'a tek bir çivi dahi çakmadığını vurgulayan Erdoğan, "Fatih'in emaneti olan bu güzel şehrin karanlığa sürüklenmesine seyirci kalamayız." diye konuştu. 14 Mayıs vurgusu yapan Erdoğan, "Vatandaşım önce parlamento seçimlerinde sonra 2024'te bunlara dersini verecek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi - Kayaşehir Metro Hattı Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar:

"Uzunluğu 6,2 kilometreyi bulan metro hattımızın ülkemize, şehrimize, ilçemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Metro hattının İstanbul'a kazandırılmasında emeği geçen Bakanlığımızın, Bakanımızın, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İstanbul'u demir ağlarla örme vizyonumuzu adım adım gerçekleştiriyoruz. Metro hattımızın ülkemize şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Biz İstanbul'a ve İstanbullulara aşığız. Biz İstanbul'u kimse kusura bakmasın birilerinin ihtiraslarına bırakamayız. Evimiz, yuvamız, gözbebeğimiz olan İstanbul'a karşı sorumluluklarımızın yerine getirmekten kimse bizi alıkoyamaz.

"İSTANBUL'A BİR ÇİVİ DAHA ÇAKILMADI"

Fatih'in emaneti olan bu güzel şehrin karanlığa sürüklenmesine seyirci kalamayız. Sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmekten kimse bizi alıkoyamaz. Nerede eksik, sıkıntı, ihtiyaç varsa müdahale ediyor; yapmaktan çekinmiyoruz. Asıl sorumlusu becerip devam ettiremediği için bu metro hattını büyükşehir belediyesi yapmadığı için bakanlığımız devraldı.

3 yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi İstanbul'a bir çivi dahi çakamadı. Buna asıl dersi 2024'te İstanbul verecek. Şimdi 14 Mayıs'ta parlamento seçimlerinde bunlara dersi verecek. Bu hat devraldığında ilerleme oranı yüzde 5'ti. Gece gündüz demeden çalışarak 24 ayda metro hattını açılışa hazır hale getirdi.

KILIÇDAROĞLU'NA SECCADE TEPKİSİ

Birileri seccadelerin üstüne ayakkabı ile basabilir bunları da iyi tanımak lazım. Kıblesi Kabe olmayanın seccadesi nereye bakar bilmiyorum.

İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50'sinden fazlasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız şehrimize kazandırıyor. Kimileri hizmet kimileri de sadece laf yapar.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ

Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için imkanlarımızı seferber ettik. Şimdiden 79 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı. Bunlardan 42 bininin temelini attık. Deprem bölgesinde 650 bin konut ve köy evi yapacağız. Bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evini teslim edeceğiz.

TOGG'UN TESLİMATI BAŞLADI

Togg'un teslimatlarını başlattık. Bay bay Kemal ne diyordu? Hani bunun fabrikası diye dalga geçiyordu. Gemlik'e uğrayabilirsen, fabrikayı da görürsün. Bunları kime satacaksınız diye bizi topa tuttular. Azerbaycan Cumhurbaşkanı, değerli kardeşim İlham Aliyev'e gönderdik, bir tane de Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e de göndereceğiz.

TCG ANADOLU İÇİN TARİH VERİLDİ

Pazartesi günü inşallah uçak gemimizi (TCG Anadolu) devreye alıyoruz ve Silahlı Kuvvetlerimize inşallah teslim ediyoruz.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'u birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...