AK Parti ve MHP'li heyetler belgeleri teslim etti: Cumhur Cumhurbaşkanı Erdoğan adaylık başvurusu YSK'da

- Güncelleme:
AK Parti ve MHP'li heyetler belgeleri teslim etti: Cumhur Cumhurbaşkanı Erdoğan adaylık başvurusu YSK'da

GÜNDEM Haberleri

AK Parti ve MHP, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvuruda bulundu. Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylık başvurusunu, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptı. MHP'li Feti Yıldız, "Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP ve Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Sadece bir seçim değil Türkiye'ye yönelik iç ve dış tehditlere karşı tarihi bir birlikteliktir. Türk milletini ilelebet yaşatacaktır" açıklamasında bulundu. AK Partili Yılmaz ise "Milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık başvurusu yapıldı. AK Parti ve MHP'li heyetler Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvuruda bulundu. 

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan için Yüksek Seçim Kurulu'na saat 15.00'te başvuru yapacağını duyurmuştu.  Ak Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ve MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimleri için olan adaylık belgesini YSK'ya teslim etti.

AK PARTİ VE MHP'Lİ HEYET YSK'DA

Alınan bilgiye göre, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylık başvurusunu, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "MHP meclis grubu cumhurbaşkanı seçim kanununun 8. maddesi çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçiminde aday olarak göstermiştir. YSK'ya başvurusunu yapmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP ve Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Sadece bir seçim değil Türkiye'ye yönelik iç ve dış tehditlere karşı tarihi bir birlikteliktir Türk milletini ilelebet yaşatacaktır." açıklamasında bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili İsmet Yılmaz ise "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine yönelik belgelerimizi teslim ettik. Milletimize hayırlı olsun." dedi.

"CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ ERDOĞAN"

Ali İhsan Yavuz da seçim sürecinin başladığının altını çizerek, “Çok hızlı bir şekilde bu süreç işliyor. Dolayısıyla YSK seçim takvimini de hazırladı, bu takvim kapsamında işler ve işlemler peş peşe yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de Cumhurbaşkanlığı adaylığı belirleme ve adaylık için başvurma işidir. Dolayısıyla bu kapsamda son günü beklemeden zaten hiç tereddüt etmediğimiz cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ı iki parti olarak ve iki partinin meclis grubu olarak başvuruda bulunmuş olduk” şeklinde konuştu.

AK Parti ve MHP'li heyetler belgeleri teslim etti: Cumhur Cumhurbaşkanı Erdoğan adaylık başvurusu YSK'da

Basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına ilişkin gelen soruyu yanıtlayan İsmet Yılmaz, “Seçim süreci başladıktan sonra seçimle ilgili her türlü kararı alma YSK’nın kararındadır. Herkes her itirazını yapar, nihai kararı verecek olan YSK kararıdır. Mevzuatı dikkate alarak” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI BELLİ OLDU

AK Parti ve MHP TBMM grupları, 16 Mart'ta ayrı ayrı düzenledikleri kapalı grup toplantılarında, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı almıştı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimize hayırlı olsun... Yüce Allah, Cumhurbaşkanımıza daha nice hizmetler yapmayı nasip etsin. Milletimizin ve ülkemizin geleceği için her türlü bedeli ödemiş olan Cumhurbaşkanımızın yolu her daim açık olsun…” ifadelerini kullandı. Çelik, "Bugün saat 15.00'te Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylık belgesini teslim etmek üzere AK Parti Grup Başkanımız Sn İsmet Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcımız ve Seçim İşleri Başkanımız Sn Ali İhsan Yavuz YSK'ya gidecekler…MHP Grup Başkan Vekili Sn Erkan Akçay ile MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sn Feti Yıldız da MHP Grubunun Cumhurbaşkanımızın adaylığıyla ilgili aldıkları kararı teslim edecekler." dedi. Çelik sözlerini şöyle sonlandırdı, "Cumhurbaşkanımızın adaylığına desteğini açıklayan Cumhur İttifakı üyesi tüm siyasi partilere teşekkür ediyoruz. Milletimizin bütün fertlerine ve tüm siyasi partilerin temelini oluşturan vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

https://twitter.com/omerrcelik/status/1638110208051298305

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
TAHSİN ÇELİK21 Mart 2023 15:38

HAYIRLI OLSUN İNŞAALLAH

Sonraki Haber Yükleniyor...