Son dakika... Birinci Meclis'te 100. yıla özel tören: Kurtulmuş'tan dikkat çeken mesajlar

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika... Birinci Meclis'te 100. yıla özel tören: Kurtulmuş'tan dikkat çeken mesajlar

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla Birinci Meclis'teki törende konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Milletimizin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak ve hakkın egemen olduğu bir düzene geçilecektir." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti bir asrı geride bıraktı. Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla Birinci Meclis Binası Kurtuluş Savaş Müzesi'nde tören düzenlendi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş törende dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"ATEŞTEN GÖMLEĞİ ŞEREFLE GİYMİŞ BİR MİLLETİZ"

Kurtulmuş'un açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;

"Cumhuriyete erişinceye kadar ateşten gömlek, Osmanlı coğrafyasının, bugünkü Türkiye'mize geçişimizin ağır hatıralarıyla biçilmiştir. Biz o ateşten gömleği şerefle giymiş milletiz.

Ecdadımız bütün bu cephelerde mücadeleyi vermeseydi. Emperyalizme karşı vücutlarını siper ederek direnmeselerdi Anadolu'nun kurtuluşunu gerçekleştiremeyeceğimiz gibi bugün bağımsız millet olarak da yeryüzünde yerimizi alamayacaktık."

Son dakika... Birinci Meclis'te 100. yıla özel tören: Kurtulmuş'tan dikkat çeken mesajlar

"TÜRKİYE'NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE YENİ DÜNYA BİR KURULACAK"

Biz Türk milleti olarak bir kere daha yüksek sesle ilan ediyoruz ki, yeni emperyalistler hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar mutlaka milletimizin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak ve hakkın egemen olduğu bir düzene geçilecektir.

GAZZE MESAJI

Tüm dünyanın gözleri önünde acımasızca katledilen Gazzeliler ve Filistin halkı, geçmişte Cumhuriyetimize giden tüm savaşlarda Anadolu insanı ile birlikte olmuş, dedelerimizle aynı cephede savaşmışlardır.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...