Son Dakika... Beşiktaş Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: Eski başkan Hazinedar aranıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberine göre, Beşiktaş Belediyesine yönelik çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eski yöneticilerinde bulunduğu hakkında gözaltı kararı verilen 17 şüpheliden 16'sı yakalanırken, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar aranıyor.

Beşiktaş Belediyesine çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi, Rıfat Örnek ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı'nın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda şüphelilerden 16'sı gözaltına alınırken, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

SORUŞTURMA 2016'YA DAYANIYOR

Çoğunluğu beledinin eski yönetimine mensup kişilerin yakalanması için yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen Mali Polis, İstanbul, Çanakkale, Ordu ve Ankara’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Baskınlarda, şu ana kadar 16 kişinin gözaltına aldığı öğrenildi. Baskın yapılan adreslerde çok sayıda evrak ve dijital materyale el konulduğu aktarıldı. Eski Belediye Başkanı Hazinedar’ın firari olarak arandığı kaydedilirken, Savcılıkça yürütülen soruşturmanın, 2016’da başlatılan incelemelere dayanan müfettiş raporlarından çıkan sonuçlar doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi. Bu çerçevede 15’i “müşteki” sıfatıyla olmak üzere 47 kininin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Öte yandan gözaltına alınan şüphelilerin polisteki ifade işlemlerine başlandığı belirtildi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...