Son dakika... Bakan Yerlikaya duyurdu: Selden etkilenenlere hane başı 15 bin TL destek

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika... Bakan Yerlikaya duyurdu: Selden etkilenenlere hane başı 15 bin TL destek

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,sel ve su baskınlarından zarar gören yerlerin hasar tespit çalışmalarının başladığını açıkladı. Bu kapsamda ilk etapta sel ve su baskınlarından etkilenen ailelere hane başına toplam 15.000 TL yardım ödemesi yapılacağını duyurdu.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Başakşehir, Arnavutköy ve Küçükçekmece'de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Sel hayatı olumsuz etkilerken evler, araçlar ve iş yerleri sular altında kaldı.

İstanbul Valiliği koordinasyonunda kaymakamlar tarafından yapılan selde hasar tespit çalışmaları devam ederken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, mağdur olan ailelere destek müjdesini duyurdu. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'da, Valiliğimiz koordinasyonunda kaymakamlarımız tarafından sel ve su baskınlarından zarar gören yerlerin hasar tespit çalışmaları başladı. İlk etapta sel ve su baskınlarından etkilenen ailelerimize hane başına;  AFAD’dan 10.000 TL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 5.000 TL olmak üzere toplam 15.000 TL yardım ödemesi yapılacaktır" ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1699338551006056806

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...