Son dakika! Bakan Kurum açıkladı: Düzce'de 181 yapı ağır hasarlı, hepsini hızla yıkacağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! Bakan Kurum açıkladı: Düzce'de 181 yapı ağır hasarlı, hepsini hızla yıkacağız

GÜNDEM Haberleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından 181 yapıda ağır hasar oluştuğunu, bu yapıların hepsinin hızla yıkılacağını açıkladı.

23 Kasım'da saat 04.09'da Düzce Gölyaka'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem birçok çevre ilde de hissedilirken 90'dan fazla vatandaş yaralandı. Depremin ardından 250'ye yakın artçı sarsıntı meydana gelirken, binasında hasar olan vatandaşların endişe dolu bekleyişi sürüyor. 

"181 YAPIMIZ AĞIR HASARLI"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Düzce'de 300 kişilik ekiple hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bakan Kurum, "13 bin 185 binada 39 bin 822 bağımsız bölümü inceledik. 181 yapımız ağır hasarlı, hepsini hızla yıkacağız. Yerlerine çok daha güvenli ve sağlıklı konutlarımızı inşa edip en kısa sürede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BİNALARIN DEPREM HASAR DURUMU BU ADRESTEN ÖĞRENİLECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Düzce’de yaşanan depremden etkilenen vatandaşların Bakanlık tarafından oluşturulan "http://hasartespit.csb.gov.tr" internet adresi üzerinden kimlik numarası veya adres ile sorgulama yaparak bina hasar durumlarını öğrenebilecekleri bildirildi.

Açıklamada, ayrıca vatandaşların Bakanlığın, Düzce’ye kurduğu mobil iletişim aracında uzmanlardan bilgi alabileceği belirtildi.

Son dakika! Bakan Kurum açıkladı: Düzce'de 181 yapı ağır hasarlı, hepsini hızla yıkacağız

KONTEYNERLER AİLELERE GÖNDERİLİYOR

5.9 büyüklüğündeki depremin ardından hasarlı yapılarda tespitler devam ediyor. Bu çerçevede Gölyaka ve Gümüşova’da belirlenen 2 eve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından konteynerler gönderildi. AFAD’dan vinçlere yüklenerek gönderilen konteynerler 1+1 konsepti ile 21 metrekare büyüklüğünde. Ev içerisinde mutfak evyesi, duş, klozet, lavabo ve klima bulunuyor.

İlk etapta iki eve ulaştırılan gönderilen konteynerler 71 aileye daha ulaştırılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...