Son dakika: Bakan Dönmez, Bartın'daki maden faciasının nedenini açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Bartın'ın Amasra ilçesinde dün akşam saatlerinde bir madem ocağında patlama meydana geldi. Çok sayıda işçinin hayatını kaybettiği patlamanın nedenini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. Bakan Dönmez, ilk değerlendirmelere göre olayın 'grizu patlaması' olduğunu ifade etti ve "Galerilerin belli bir kısmına kadar fayton dediğimiz mini raylı sistem çalışıyor. Bir kısmında ise ancak yayan, elle müdahaleler söz konusu" dedi.

Son dakika: Bartın'ın Amasra ilçesinden dün akşam saatlerinde yürekleri yakan bir haber geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait bir maden ocağında meydana gelen patlamada çok sayıda işçi hayatını kaybetti. Patlama sonrası birçok bakan olay yerine intikal ederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez patlamanın yaşandığı bölgede önemli açıklamalarda bulundu.

Maden ocağındaki patlamanın dün saat 16.00-00.00 vardiyasında 18.15'te meydana geldiğini belirten Dönmez, basın mensuplarına yaptığı açıklamada hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralı işçilere acil şifalar diledi.

PATLAMANIN SEBEBİ BELLİ OLDU

Arama kurtarma ekiplerinin görev başında olduğunu belirten Bakan Dönmez, patlamanın sebebine dair detayları paylaştı. "Patlama hadisesini müteakip öncelikle müessesede bulunan arama kurtarma ekipleri olay mahalline gittiler" diyen Bakan Dönmez, "Yaralılarımız var. Galerilerimizde havalandırma tertibatı şu anda sağlıklı olarak çalışıyor. Kısmi göçükler var. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmelere göre, grizu patlaması olduğu şeklinde. Galerilerin belli bir kısmına kadar fayton dediğimiz mini raylı sistem çalışıyor. Bir kısmında ise ancak yayan, elle müdahaleler söz konusu. Bütün arama kurtarma ekipleri şu anda görev başında. Herhangi bir eksikliğimiz yok. Biz de arkadaşlarla sürekli koordinasyon içindeyiz. Tekrar başımız sağ olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Bakan Dönmez, Bartın'daki maden faciasının nedenini açıkladı

"15 KİŞİNİN NEREDE OLDUKLARINI BİLİYORUZ"

Madende arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Dönmez, madende bulunan 15 işçinin yerlerinin tespit edildiğini söyledi. Dönmez, "15 kişinin nerede olduklarını biliyoruz. Patlamanın olduğu yer aşağı yukarı belli, yerlerini biliyoruz. 10-11 işçi, yangının devam ettiği bölgede. Çok büyük yangın değil. Güvenli şekilde oraya girmek için yangının ve karbonmonoksit gazının bertaraf edilmesi gerekiyor. Bazı bölgelerde kısmı göçükler var. 4-5 işçimizin de göçüklerin olduğu bölgede olduğunu değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...