Son dakika... Ankara'da 'terör' zirvesi: Bakan Güler, Iraklı mevkidaşıyla bir araya geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika... Ankara'da 'terör' zirvesi: Bakan Güler, Iraklı mevkidaşıyla bir araya geldi

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Bakan Güler, özel olarak Türkiye'ye davet ettiği Iraklı mevkidaşı Abbas ile görüştü. İki bakan görüşmede, başta terörle mücadele ve hudut güvenliği olmak üzere teröre karşı atılabilecek müşterek adımları konuştu. Görüşmenin Milli Savunma Bakanlığında dün gerçekleşen üst düzey güvenlik toplantısının ardından gerçeklemesi dikkat çekti.

Geçtiğimiz pazar günü Ankara'da terör örgütü PKK, İçişleri Bakanlığı'nı hedef aldı. Meclis'in açılışına denk getirilen bombalı eylem girişimi önlendi. yönelik  Alçak saldırının ardından güvenlik güçleri harekete geçti.

Alçak eylemin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'a 3 hava harekatı düzenleyerek toplamda 58 hedefi imha etti ve çok sayıda terör etkisiz hale getirildi. Ayrıca yurt içinde  Kahramanlar operasyonu başlatıldı. Operasyon kapsamında çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.  

BAKANLIKTA KRİTİK TOPLANTI

Saldırı ve sonrasında gerçekleştirilen operasyonlar, dün Milli Savunma Bakanlığı'ndaki kritik toplantıda ele alındı. Toplantıya Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanısıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile MİT Başkanı İbrahim Kalın katıldı.

ANKARA'DA TERÖR ZİRVESİ

Terör operasyonun yankıları sürerken Ankara'da kritik bir görüşme daha yapıldı. Bakan Yaşar Güler'in daveti üzerine Irak Savunma Bakanı Thabit Mohammed Al Abbas Ankara'ya geldi. Karşılama göreni baş başa ve heyetlar arası görüşme gerçekleştirildi.

Son dakika... Ankara'da 'terör' zirvesi: Bakan Güler, Iraklı mevkidaşıyla bir araya geldi

TERÖRLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

İkili, bölgesel askeri ve savunma sanayii alanında işbirliği konularının ele alındığı görüşmede, Bakan Güler tarafından; Güçlü tarihi ve sosyal bağları olan Irak ve Türkiye'nin aynı coğrafyada yaşayan kardeş ve komşu iki ülke olduğu vurgulandı.

Başta terörle mücadele ve hudut güvenliği olmak üzere atılabilecek müşterek adımlarla, iş birliğinin daha da ileri taşınmasının öneminin ifade edildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...