Son dakika: TBMM'den geçti: Afet Yeniden İmar Fonu kurulacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: TBMM'den geçti: Afet Yeniden İmar Fonu kurulacak

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haber: Afet Yeniden İmar Fonu kurulmasını öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Afet Yeniden İmar Fonu kurulmasını öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Böylelikle depremden etkilenen illerde altyapı ve üstyapı çalışmaları için gereken kaynak bu fondan sağlanacak.

BAĞIŞ, YARDIM VE HİBELER BU FONDA TOPLANACAK

10 maddelik düzenlemeye göre, doğal afetlerden etkilenen bölgelerin ayağa kaldırılması amacıyla Afet Yeniden İmar Fonu kurulacak. Fon, deprem bölgesindeki çalışmaların hızla tamamlanması için kaynak sağlayacak.

Başta Kahramanmaraş depremleri olmak üzere bütün afetler için kalıcı hale getirilecek. Bağış, yardım ve hibeler Afet Yeniden İmar Fonu’nda toplanacak.

Bütçede özel ödenek ayrılacak olan fona, kanunla kurulan diğer fonlardan aktarım yapılabilecek.

İmar fonuna Hazine ve Maliye Bakanı başkanlık yapacak. 

AFET YENİDEN İAMR FONU NEDİR?

Teklifle, afet bölgesi ilan edilen alanlarda; imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için gerekli kaynağın sağlanması, yönetilmesi ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılması amacıyla Afet Yeniden İmar Fonu kurulacak.

Fonun kaynakları; yurt içi ve yurt dışı kaynaklı nakdi bağış, yardım, hibe ve krediler, bütçeye bu amaçla konulacak ödenek, yurt içi ve yurt dışı sermaye ve para piyasalardan sağlanan finansman ve kaynaklardan oluşacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...