Son dakika... AFAD'dan 13 il için turuncu uyarı: Şiddetli yağış geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika... AFAD'dan 13 il için turuncu uyarı: Şiddetli yağış geliyor

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından13 il için turuncu kod uyarısı verildi. Yapılan açıklamada, Artvin, Bartın, Bolu, Düzce Giresun Kastamonu Karabük, Ordu Rize Samsun Sinop Trabzon ve Zonguldak için şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

AFAD'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bugün Artvin, Bartın, Bolu, Düzce, Giresun, Kastamonu, Karabük, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak için uyarısı verildi.

Bu illerde, valilik ve il AFAD müdürlüklerine mesaj formu ile bilgilendirme yapıldı.

AFAD sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

Batı Karadeniz bölgesinde görülen aşırı yağışlar bölgenin büyük  bölümünde etkisini kaybetmiştir. Yağışların, yüksek kesimlerde hafif ve  orta kuvvette devam edeceği; Kastamonu'nun kuzeyi ile Sinop çevrelerinde  bu akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli geçişler olacağı  tahmin edilmektedir.

Orta Karadeniz bölgesinde (Sinop, Samsun ve Ordu) görülen şiddetli  yağışların bugün öğleden sonra saat 16.00’dan itibaren etkisini  kaybetmesi beklenmektedir.

Doğu Karadeniz bölgesinde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) görülen  kuvvetli yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren gece yarısına kadar  tekrar kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Yağışların, gece  yarısından itibaren etkisini kaybederek Salı günü akşam saatlerine kadar  devam etmesi beklenmektedir.

TURUNCU KOD UYARISI

"Turuncu kod" "hava durumunun tehlikeli olduğu", tahmin edilen meteorolojik olayın sıklıkla görülmediği anlamına geliyor.

Bu kod, "Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir." uyarısını içeriyor.

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1678309308734251009?s=20

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...