ABD’den Adana Konsolosluğu kararı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
ABD’den Adana Konsolosluğu kararı

GÜNDEM Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

ABD Büyükelçiliği, Adana’daki konsolosluğun ikinci bir duyuruya kadar kapalı kalacağını açıkladı. Öte yandan Büyükelçilik, vatandaşlarını uyardı.

İsrail-Hamas gerilimi 12'nci gününe girerken saldırılar şiddetini artıyor. İsrail'in Gazze'deki hastaneyi vurmasının ardından binlerce kişi sokağa döküldü.

ABD, Gazze'deki hastanenin bombalanmasıyla birlikte başlayan protestolar sonrası Adana’daki konsolosluğunu geçici süreliğine kapatma kararı aldı.

ABD Büyükelçiliği, Adana’daki konsolosluğun ikinci bir duyuruya kadar kapalı kalacağını duyurdu. Açıklamada Büyükelçilik vatandaşlarına yönelik uyarılarda da bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Önümüzdeki birkaç hafta boyunca Türkiye genelinde İsrail ve Gazze’deki olaylarla ilgili büyük gösterilerin yapılması bekleniyor. Barışçıl olması amaçlananlar da dahil olmak üzere herhangi bir toplantı şiddete dönüşebilir. Protesto faaliyetleri polis varlığının artmasına, yolların kapatılmasına ve trafikte aksamalara neden olabilir.”

Uyarının devamında ABD personeline, Adana’daki konsolosluk bölgesine hareketlerini en aza indirme ve seyahat etmekten kaçınma talimatı verildi.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazzeli yetkililer dün İsrail’in El Ehli Baptist Hastanesi’ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü duyurmuştu. 

Filistin Sağlık Bakanlığı bugün resmi sayıyı 471 olarak güncellemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...