Son Dakika 11. günde yeni umut! 17 yaşındaki Aleyna 248 saat sonra kurtarıldı: Bazı şeyleri tıbben izah edilemiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede ekiplerin duyduğu bir ses umutları yeniden yeşertti. Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı'nda 17 yaşında Aleyna isimli bir genç kız, depremin 248'inci saatinde madencilerin domuzdamı yöntemiyle sağ çıkarıldı. İlk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi. Tedavi esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aleyna, iyi durumda olduğunu belirterek, “Teşekkür ederim. Bir şey yoktu elimde. Kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım” dedi. Aleyna'nın doktorundan da sağlık durumuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Türkiye 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle yıkıldı. 11 ili etkileyen depremlerin ardından büyük yıkım yaşandı. Bölgelerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Zamana karşı yarışın olduğu şehirden 248. saatte bir kurtuluş haberi daha  geldi. Umudun adı Aleyna oldu. Kahramanmaraş'ta 17 yaşında Aleyna Ölmez 11. günde sağ olarak kurtarıldı. Doktorundan ilk açıklama geldi. 

248. SAATTE UMUTLANDIRAN SES ALEYNA'DAN GELDİ 

Ümitlerin tükendiği anda, ekipler iş makinesi ile çalışma yaptıkları esnada maden işçileri, AFAD ve Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri Atabey Apartmanı’nda bir ses duydular. JAK ekiplerinin de katıldığı arama çalışması sonrası 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’e sağ olarak ulaşıldı. Madencilerin 'Domuz bağı' yöntemiyle ulaştıkları Aleyna Ölmez, UMKE ekipleri tarafından ambulansla hastaneye sevk edildi.

Son Dakika 11. günde yeni umut! 17 yaşındaki Aleyna 248 saat sonra kurtarıldı: Bazı şeyleri tıbben izah edilemiyor

Yakınları ve kurtarma çalışmasına katılan ekipler büyük sevinç yaşarken, binadan yeni güzel haber verebilmek için ekipler çalışmalarına devam ettiler.
Kurtarma ekibindekiler Aleyna Ölmez’in yakınlarına verdikleri bilgide, genç kız ile konuştuklarını, durumunun iyi olduğunu kaydettiler.

Son Dakika 11. günde yeni umut! 17 yaşındaki Aleyna 248 saat sonra kurtarıldı: Bazı şeyleri tıbben izah edilemiyor

"11 GÜNDÜR BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR"

248. saatte gelen mutlu haber arama kurtarma ekiplerine de büyük sevinç yaşattı. Aleyna’nın kurtarılmasına şahit olanların sarılması görenleri duygulandırdı. 11 gündür bekleyen Aleyna’nın teyzesi Güler Duman, mutluluğunu askerimize, AFAD görevlilerine ve madencilere sarılarak gösterdi, ekiplere teşekkür etti.

Teyze Duman, “11 gündür bizi yalnız bırakmadılar. Bunların sayesinde yeğenim kurtuldu. Gece gündüz buradalar. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Kuzeni Feyzullah Çelik de bir kuzeninin daha enkaz altında olduğunu, onun da çıkarılmasını ümit ettiklerini kaydetti.

Madenci ise kendisine yöneltilen övgüler üzerine, “Beni katmayın. Biz hepimiz buradayız. Biz çalışmaya devam edelim. Allah’tan ümit kesilmez” sözleriyle mutevaziliğini gözler önüne serdi.

ALEYNA'NIN İLK SÖZLERİ: KENDİ KENDİME VAKİT GEÇİRMEYE ÇALIŞTIM

Tedavi esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ölmez, iyi durumda olduğunu belirterek, “Teşekkür ederim. Bir şey yoktu elimde. Kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım” dedi.

Son Dakika 11. günde yeni umut! 17 yaşındaki Aleyna 248 saat sonra kurtarıldı: Bazı şeyleri tıbben izah edilemiyor
Enkazın altından kurtarılan genç kız, ambulansla hastaneye kaldırıldı

"BAZI ŞEYLERİ TIBBEN İZAH EDEMİYORSUNUZ"

11 gün boyunca enkaz altında yaşam mücadelesi veren Aleyna'nın kurtuluşuyla ilgili TRT Haber'e konuşan Cerrahi Prof. Dr. Alptekin Yasım'dan açıklamasında "Şimdiye kadar hiçbir şey yiyip içmeyen birisinin böbrek fonksiyonlarının böyle korunmuş olması.. Bazı şeyleri tıbben izah edemiyorsunuz." dedi. 

"BÜTÜN ORGANLARI İYİ DURUMDA"

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Dilber, Ölmez'in sağlık durumuna ilişkin, vücut ve böbrek bozulmamasının kendilerini şaşırttığını kaydederek, “İnanılmaz bir şey. Sağlık durumu çok iyi. İlk geldiğinde 'Aleyna nasılsın?' dedim, 'Hocam çok iyiyim' dedi. Her geçen saat daha iyi oluyor. Çok daha iyi. Şimdi, Ankara'ya gönderiyoruz.Biraz travma var tabii. Travmanın etkileri nedeniyle biraz bu ortamdan uzaklaştırmak da gerekiyor. Vücudunda çok önemli bir kırığı yok. Beyin fonksiyonları iyi. Bütün organları iyi durumda. Daha iyi bir ortama çekmek istiyoruz onu” diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...