Somali'ye yardım hedefte

Somali'ye yardım hedefte

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, yardımların kutularla gönderildiği haberlerinin art niyetli ve maksatlı olduğunu açıkladı, 'kurye götürdü' dedi.

Siyaseti dizayn etmeyi planlayan 17 Aralık örgütü, dünyanın dört bir yanındaki mazlumların imdadına koşan Türkiye'nin itibarına da darbe indirmek için çalışıyor. Yılda 15-20 milyar dolarlık insani dış yardım yapan Türkiye; Somali, Bosna, Libya ve Suriye gibi ülkelerin hep yanında yer aldı. Ancak bundan rahatsız olanlar, geçtiğimiz günlerde "İçi para dolu bir kutu da Somali'den çıktı" haberiyle Ankara'nın itibarını bir defa daha zedelemek istedi. Haber üzerine açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, maksatlı yorumlara dikkat çekti. Bakanlık, "Kamu kurum ve kuruluşlarımız ile sivil toplum örgütlerimizin Somali'de büyük fedakarlıklarla icra etmekte olduğu faaliyetlerin bu tür art niyetli haberlerle değersizleştirilmesi çabaları üzüntüyle karşılanmaktadır. Somali Cumhurbaşkanı'nın talebi doğrultusunda 2013'ün haziran-aralık döneminde aylık nakit destek sağlandı. Uluslararası toplumla gerekli bilgiler paylaşıldı. Somali'de bankacılık hizmetlerinin mevcut olmaması sebebiyle nakit bütçe desteği, kurye aracılığıyla Mogadişu'ya ulaştırıldı. Daha sonra büyükelçiliğimiz tarafından usullere uygun elden teslim edildi" dedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, "Son 11.5 yıl içinde bu ülke dünyanın her yerine borç verebilme şerefini yaşamışsa bunun arkasında Yaran nasihatina uymamızın temeli vardır. Mazlumlara sahip çıkan bizlerin önüne engel çıkartmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. 17 Aralık operasyonunda evinde kutular içinde 4.5 milyon dolar bulunan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, ifadesinde, "O paralar, Makedonya'da Balkan Üniversitesi; Osmancık'ta da İmam Hatip Lisesi'nin yapımında kullanılmak amacıyla toplanan bağış paraları" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...