Somali halkı Türkiye için sokağa indi

/ Kaynak: İHA
Somali halkı Türkiye için sokağa indi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Somali'nin başkenti Mogadişu'da yüzlerce kişi, Türkiye Büyükelçiliği ek binasına yapılan saldırıyı protesto etmek için eylem yaptı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da yüzlerce kişi, Türkiye Büyükelçiliği ek binasına yapılan saldırıyıprotesto etmek ve Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını göstermek için eylem yaptı. Başkentin Benadir bölgesinde toplanan Somalililer, Somali ve Türk bayrakları sallayarak, kardeşlik mesajları verdi. Açtıkları pankartlar ve yapılan konuşmalarla, El Şebab örgütü tarafından düzenlenen saldırıdan duydukları üzüntüyü dile getiren göstericiler, "Türkiye çok yaşa. Düşmanlarına ölüm" sloganları attı. Göstericilerden Fatıma Cimale, "Türk kardeşlerimize karşı düzenlenen bombalı saldırıdan dolayı gerçekten çok üzgünüz. Onlara destek vermek için buradayız" dedi. Başkentli bir diğer gösterici Meryeme Hassan ise, "Bugün burada herkes oruçlu. Sıcak güneşin altındayız ama saldırıya uğrayan Türk kardeşlerimize desteğimizi göstermek için buradayız. Olanlardan üzüntü duyuyoruz" şeklinde konuştu. Geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen saldırıda 1 özel harekat polisi şehit olmuş, 4 polis de yaralanmıştı.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...