Soma'da buruk sevinç!

/ Kaynak: DHA
Soma'da buruk sevinç!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

MANİSA'nın faciayla sarsılan Soma İlçesi'nde eğitim gören 20 bin 205 öğrenci, karnelerine kavuştu.

Geçen yıl 13 Mayıs'ta meydana gelen faciada 301 madencinin öldüğü Soma'da; anaokulunda 1513, ilkokulda 6 bin 620, ortaokulda 6 bin 107 ve lisede 5 bin 965 öğrenci için yaz tatili zili çaldı.

Buruk karne sevincinin yaşandığı kentte, ölen madencilerden Ali Yüksel'in çocukları, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri Furkan Yüksel ve ikizi Betül Yüksel, duygulu anlar yaşadı. Facianın yıldönümünde babası Ali Yüksel'in mezarını başına bıraktığı mektupla ülkenin yüreğini dağlayan Betül Yüksel, "Yaz tatilimde bol bol kitap okuyacağım. 4'üncü sınıfıma iyi hazırlanacağım. Karnemin fotokopisini ve karnemin çok iyi olduğunu belirten mektup yazarak babamın mezarına bırakacağım" dedi.

Betül'ün ikizi Furkan Yüksel de, "Babamızın aramızda olmadığı için üzülüyorum. Karnemdeki notlarım çok iyi ama babam aramızda yok. O şu anda yanımızda değil ama kardeşim ve annem ile mezarlığa giderek onu ziyaret edeceğiz. Karnemizdeki notların çok iyi olduğunu söyleyerek ona dua edeceğiz" diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde kocasının mezarını ziyaret edeceklerini belirtin ikizlerin annesi Ergül Yüksel de çocuklarının buruk bir karne sevinci yaşadığını, çocuklarıyla gurur duyduğunu söyledi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...