SOLOTÜRK nefes kesti

/ Kaynak: AA
SOLOTÜRK nefes kesti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı SOLOTÜRK ekibi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Hatay'da gösteri yaptı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı SOLOTÜRK ekibi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Hatay'da gösteri yaptı. Asi Nehri üzerindeki köprüde toplanan çok sayıda vatandaş programı heyecanla izlerken kimi vatandaşların da evlerinin çatısından gösteriyi görüntülediği gözlendi. nbsp;Hatay Valisi Mehmet Celaletin Lekesiz, Türkmenbaşı Caddesi'nde, programı izlemek için hazırlanan alanda yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilanının 90. yıl dönümünü ülke genelinde olduğu gibi kentte de büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti. nbsp;Cumhuriyetin ilanının 90. yıl dönümü coşkusuna çoşku katmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nin SOLOTÜRK ekibinin de aralarında olduğunu ifade eden Lekesiz, gösteride kullanılan uçağın üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamış, her türlü operasyona hazır tek kişilik F-16 savaş uçağı olduğuna dikkati çekti. nbsp;Konuşmaların ardından saat 12.30'da Binbaşı Sedat Yalın Ahbab'ın kullandığı F-16 savaş uçağı Antakya semalarında gösterisine başladı. nbsp;Asi Nehri üzerindeki köprüde toplanan çok sayıda vatandaşın heyecanla izlediği gösteriyi, kimi vatandaşların da evlerinin çatısından kameraya kaydettiği gözlendi. nbsp;
Yaklaşık yarım saat süren gösteri sonunda Vali Lekesiz, SOLOTÜRK ekibi adına Yüzbaşı Yusuf Kurt'a anı tabağı hediye ederken, Kurt da Vali Lekesiz'e üzerinde SOLOTÜRK F-16 uçağının resminin bulunduğu bir tablo verdi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...