Sokak eylemcilerine karşı kapsamlı güvenlik reformu

Sokak eylemcilerine karşı kapsamlı güvenlik reformu

GÜNDEM Haberleri

Arınç: Güvenlik güçlerinin karşılaştığı zorluklar var. Kapsamlı bir iç güvenlik reformunun yapılması gereği ortaya çıktı. AB'deki örnekler incelenecek

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında dün toplandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 5,5 saat süren toplantıda ele alınan konuları açıkladı ve gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Arınç özetle şunları söyledi:
-Yeni yasal düzenleme: 1.aşama acil eylem planının sunumu yapıldı, olumlu bulundu. Öncelikle ele alınacak kanun tasarıları değerlendirildi. Güvenlik güçlerinin karşılaştığı zorluklar da ele alındı. Kapsamlı bir iç güvenlik reformunun hazırlanması ihtiyacı ortaya çıktı. AB ülkelerindeki örnek uygulamalar incelenecek.
- Kobane eylemleri: Bu bir yaygın şiddet ve terör olayıdır, suçlar vahşice işlenmiştir. Kamu düzeninin sağlanması için her türlü önlem alınacaktır. HDP halka sokağa çıkma çağrısı yapmıştır. 37 ilimizde toplam 1419 olay meydana gelmiştir. Gözaltına alınanların 7'si yabancı. Organize bir terör olayıyla karşı karşıya kaldık.
- Suriye muhaliflerine eğitim: Bu bizim için yeni bir unsur değil. Biz Suriye'deki ılımlı muhalefetin güçlendirilmesini istiyoruz. Ilımlı muhalefet zayıf kalırsa onun boşluğunu radikal unsurlar dolduruyor. Öyle de oldu. Şimdi batılı ülkeler böyle bir faaliyetin yapılmasını düşünüyorlar. Türkiye'nin haklı olduğunu söylüyorlar. Gelenlerin mutlaka Suriye halkından olması, yabancı unsurları barındırmaması önemli. Bu konuda henüz yer, şartlar tam olarak belirlenmiş değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...