Soğuk şaka ülkeyi karıştırdı

Düzenleyen:
Soğuk şaka ülkeyi karıştırdı

GÜNDEM Haberleri

Ülker’in 1 Nisan için hazırladığı reklam filmi yanlış anlaşılınca vatandaş Kısıklı’ya akın etti.

Ünlü gıda firması Ülker’in 1 Nisan için hazırladığı reklam filmi, Türkiye’yi karıştırdı. Şirket, kardeşlerin birbirlerine 1 Nisan şakası yapmasına yönelik, bir kampanya başlattı. Reklam, on gün önce internette yüklendi. Ancak filmde geçen “1 Nisan yaklaşıyor hesaplaşma zamanı”, “Sana sürprizlerim olacak”, “Acılar seni bulacak” şeklindeki ifadeler darbe hazırlığı için subliminal mesaj olarak algılandı. Tepkiler üzerine Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker Twitter’dan açıklama yaptı ve “Yurt dışındayım. Şimdi duydum. Haber verenlere teşekkürler. Kumpası kuranlar hak ettiklerini bulacaklar. Milletimizin yanındayız” dedi. Bu “kumpas” açıklaması kafaları daha da karıştırdı. Kalkışma söylentileri üzerine çok sayıda kişi soluğu Cumhurbaşkanı’nın Kısıklı’da konutunun önünde aldı. Kalabalığı AK Parti Milletvekili Metin Külünk ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin sakinleştirdi. Halkın psikolojisinin yönetilmek istendiğini belirten Külünk “Bu milleti 1 Nisan şakasıyla tehdit ederek boyun bükecek bir millet değiliz” diye tepki gösterdi.

Öfke devam edince Ülker’den ikinci bir açıklama geldi. Açıklamada “1 Nisan kapsamında hayata geçirdiğimiz ‘küçük kardeş olmak’ isimli kampanyamız maksatlı olarak farklı noktalara çekilmeye ve içinde olmayan anlamlar yüklenmeye çalışılmaktadır. Kampanyamız 1 Nisan konsepti kapsamında aile bireyleri ve özellikle kardeşler arasındaki tatlı rekabeti konu almaktadır. Sosyal medyada kastedilen hiçbir konuyla ilgisi yoktur, olamaz. Bu masum şaka günü reklamını farklı noktalara çekenlerle ilgili tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildiririz” denildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...