Soba üreticilerinin ‘Avrupa’ mesaisi: Siparişlere yetişemiyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Soba üreticilerinin ‘Avrupa’ mesaisi: Siparişlere yetişemiyorlar

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kış yaklaşırken Avrupa’da enerji krizi derinleşmeye devam ediyor. Rusya’nın gaz sevkiyatını kısıtlama getirmesi, Avrupa’da çeşitli tasarruf önlemlerinin masaya yatırılmasına neden oldu. Avrupa, çareyi Türkiye’de buldu. Bursa’da üretilen sobalar Avrupa’ya gönderilecek.

Rusya-Ukrayna savaşı Avrupa’daki dengeleri değiştirdi. Ukrayna’ya destek veren Avrupa ülkeleri Rusya’nın yaptırımıyla karşı karşıya kalınca tüm piyasalar yaşananlardan etkilendi.  Kış yaklaşırken enerji krizinin eşiğinde olan Avrupa, çeşitli önlemler aldı. Ülkeler doğalgaz yaptırımlarına karşı çareyi odun ve kömür sobalarında buldu. Avrupalılar ısınmak için Türk firmalarının ürettiği sobaları tercih etti. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Bursa’da soba üreticileri de Avrupa’dan gelen soba siparişlerine yetişmeye çalışıyor.

Soba üreticilerinin ‘Avrupa’ mesaisi: Siparişlere yetişemiyorlar

AVRUPA’DAN YOĞUN BİR İLGİ VAR

Siparişlerin yüzde 40 arttığını belirten Mahmut Tüzlen, “Eskiden iç piyasaya ve Afganistan’a çok yoğun bir şekilde soba üretimi yapıyorduk. Ancak Afganistan’daki karışıklıktan dolayı oraya siparişlerimiz bitme noktasına geldi. Şimdi ise, Avrupa’ya sipariş almaya başladık. Almanya’dan gelen siparişler ise, kovalı değil, tuğlalı kuzine sobalar oluyor. Bizler üretimlerimizi ona göre yapıyoruz. Taleplere yetişmeye çalışıyoruz. Yüzde 40 artan siparişlerimiz ilerleyen günlerde daha da artacağını düşünüyoruz. Biz sadece Almanya’ya gönderiyoruz. Ancak internet üzerinden Belçika gibi yakın ülkelere de gönderildiğini öğrendik. Kışın siparişlerin daha da artacağını düşünüyoruz. Tahminim bizim bu sene üreteceğimiz sobaların yüzde 80’ini Avrupa’ya göndeririz” dedi.

Soba üreticilerinin ‘Avrupa’ mesaisi: Siparişlere yetişemiyorlar

TALEPLERE YETİŞMEYE ÇALIŞIYORLAR

Önceki senelerde bu aylarda iç piyasanın talebine yetişemediklerini belirten Tüzlen, “Ancak artık iç piyasa odun veya kömür sobasından uzak duruyor. Bizde çalışmalarımızı ona göre yaptık. Eğer Avrupa siparişleri artarsa, biz de ona göre çalışma planlarımızı değiştirip istihdamı arttırabiliriz. Aldığımız siparişleri, 15 gün içerisinde teslim ediyoruz" şeklinde konuştu.

                                          

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...