SMDK Arap Birliği'ndeki boş koltuğu istiyor

/ Kaynak: AA
SMDK Arap Birliği'ndeki boş koltuğu istiyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul'da düzenlenen Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) 13. Genel Kurulu sona erdi.

SMDK Sözcüsü Safi "SMDK, askeri, siyasi ve hizmet alanındaki yürütme mekanizmasını Suriye geçici hükümetine devretti. Arap Birliği de Suriye'den boşalan koltuğu SMDK'ya devretmeli" dedi.

İstanbul'da düzenlenen Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) 13. Genel Kurulu sona erdi.

SMDK Sözcüsü Luey Safi, düzenlediği basın toplantısında, genel konularla birlikte askeri, siyasi ve hizmet anlamında SMDK'nın stratejisininin ele alındığını belirtti.

Safi, "SMDK, askeri, siyasi ve hizmet alanında yürütme mekanizmasını Suriye geçici hükümetine devretti. Arap Birliği'nin bu şartını yerine getirdiği için Suriye'den boşalan koltuk SMDK'ya devredilmeli" dedi.

Cenevre 3 konusunda şartlarımız

Cenevre 2 konferansını değerlendirdiklerini nbsp; aktaran Safi, "Muhtemel bir Cenevre 3 Konferansı'na katılma konusunda şartlarımız var. Rejim siyasi çözüme ve rejimi devretmeye hazır hale gelmeli, Rusya da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), görüşmeleri başarısız hale getiren tarafa sorumluluk yüklenmesi konusundaki tutumunu değiştirmeli. Ayrıca Suriye'de sahadaki durumun da değişmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Suriye ordusunun hava saldırılarının durdurulması amacıyla uygun olan silahı temin etmek için çalıştıklarını belirten Safi, "ABD'den ve Suriye Halkının Dostları Grubu çekirdek ülkelerinden gelen askeri yardımlar yeterli değil. İran, Rusya, Hizbullah bütün silahlarıyla rejimi destekliyor. Ayrıca elimizde, Irak ordusundan bazı askerlerin Suriye'de savaştığını iddia eden bir rapor da bulunuyor" dedi.

Sığınmacı sayısı 10 milyona ulaştı

Toplantıda özellikle mülteciler konusunu da ele aldıklarını ifade eden Safi, "Suriye'de ve civar ülkelerde mülteci ve sığınmacı sayısı 10 milyona ulaştı. Bu insanların ülkelerine geri dönebilmeleri için rejimin şiddeti durdurması ve siyasi çözüme yaklaşması gerekiyor" diye konuştu.

Cumartesi günü başlayan ve bugün sona eren genel kurulda, geçici hükümetin Eğitim Bakanlığına Muhyiddin Benana, Sağlık Bakanlığına Adnan Muhammed Hazuri getirilmiş, aday olmadığı için Dışişleri Bakanı belirlenememişti. 19 üyeden oluşan Siyasi Kurul üyeleri de Genel Kurul toplantısında seçilmişti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...