Skandala Türkmen tepkisi: CHP, terörü meşrulaştırmak istiyor

Skandala Türkmen tepkisi: CHP, terörü meşrulaştırmak istiyor

GÜNDEM Haberleri

Suriye Türkmenleri, CHP’nin İstanbul’da düzenlediği ve muhaliflerin davet edilmediği Uluslararası Suriye Konferansı’na tepki gösterdi.

Halep’e bağlı Çobanbey bölgesinde bulunan Suriye Türkmen Meclisinden yapılan yazılı açıklamada, konferansın kaygıyla takip edildiği belirtilerek, şöyle denildi: “Suriye’ye dair çözüm arayışı iddiasındaki bir organizasyona Suriye Türkmenlerinin yegâne meşru temsilcisi olan Suriye Türkmen Meclisinin davet edilmemesi manidardır. Diğer taraftan katil Esad rejiminin temsilcileri ile bölücü terör örgütü PKK/YPG muhiplerinin bahsi geçen organizasyona davet edilmeleri ve konuşturulmaları ise ciddi bir aymazlık örneği olmuştur. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasında Suriye’deki terörü ‘El-Kaide ve türevi terör örgütleri’ sözleriyle tasvir etmesi ve PKK/YPG’den bahsetmemesi ise hazindir. CHP’nin maalesef emperyalist bir projenin maşası olan PKK/YPG’nin meşrulaştırılması misyonunu üstlendiğini üzülerek görüyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...