Siyasilerden patlamaya ilişkin ilk açıklamalar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Siyasilerden patlamaya ilişkin ilk açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'un en kalabalık bölgelerinden Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde öğleden sonra meydana gelen patlamada 6 kişi hayatını kayberderken, 81 kişi de yaralandı. Alçak saldırıya ilişkin siyasilerden ilk açıklama ve taziye mesajları geldi.

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği patlamada terör saldırı üzerinde durulurken, failin bir kadın olduğu iddia ediliyor. Türkiye'yi sarsan saldırıya ilişkin siyasiler de sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayınladı. işte o mesajlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hak ettikleri şekilde cezanlandırılacaklarından emin olun 

 "İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Milletimiz bu saldırının faillerinin tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsun" 

https://twitter.com/RTErdogan/status/1591822625315201025                   

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

"İstiklal caddesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.  Olay çok yönlü olarak incelenmektedir ve tüm boyutlarıyla ortaya çıkartılacaktır. Hiçbir saldırı Türkiye’nin azim ve direncini kıramayacaktır."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

“İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 53 yaralımız var. İlk müdahaleler olay yerine ulaşan ekiplerce yapıldı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

“Güvenlik güçlerimizin kısa sürede fail ya da failleri tespit edip yakalayacağından, soruşturma sonucunda da hadisenin bütün boyutları ile aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili adlî tahkikat başlatmıştır. Soruşturmanın etkin yürütülmesi için sekiz Cumhuriyet Savcısı ve iki Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirilmiştir. Hadise bütün yönleriyle etkin bir şekilde soruşturulmaktadır. İstanbul Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

“İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Başımız sağolsun. Devletimizin tüm birimleri bu kalleş saldırının faillerini ortaya çıkarmak için çalışmalarını titizlikle yürütmektedir” 

BBP Lideri Mustafa Destici

"İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama sonucu yaralananlara acil şifalar, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı-sabır diliyorum. 
İstanbul’a, Ülkemize ve Milletimize geçmiş olsun."

Kemal Kılıçdaroğlu

"İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1591808577303646208                 

Meral Akşener

"İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun…"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

İstiklal Caddesi’ndeki patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Olay yerindeki ekiplerin yönlendirmesine katiyen uyunuz ve resmî açıklamalar dışındaki yanıltıcı paylaşımlara itibar etmeyiniz.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1591800076963291138             

Pakistan’dan Türkiye’ye taziye mesajı

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif yaptığı açıklamada, "Pakistan hükümeti ve halkı, hayatlarını kaybeden kardeş Türkiye halkına en derin taziyelerini iletiyor ve yaralıların bir an önce iyileşmesi için dua ediyor" dedi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilawal Butto Zerdari ise, söz konusu patlama nedeniyle “derin üzüntü duyduğunu" ve Pakistan'ın Türk halkıyla "tam dayanışma" içinde olduğunu aktardı

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...