Siyasilerden 15 Temmuz mesajları: Bu destan nesilden nesile anlatılacaktır

Düzenleyen:
Siyasilerden 15 Temmuz mesajları: Bu destan nesilden nesile anlatılacaktır

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. Şehitlerimiz rahmetle anılırken, o gece yaşanan acıların izleri de hafızlarda tazeliğini koruyor. Siyasiler, hain darbe girişiminin 6'ncı yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından mesajlar paylaştı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla siyasiler sosyal medya hesaplarından mesaj yayınladı. Birlik ve beraberlik vurgusu yapılan açıklamalarda şehitler rahmetle, gaziler saygıyla anıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Devletimizin ve milletimizin ortak düşmanı olan FETÖ ile mücadelemiz kararlı bir şekilde sürdürülecektir. Darbe kalkışmasında bulunanlar dünyanın hiçbir yerinde güvende olamayacaktır" dedi.

"BU DESTAN NESİLDEN NESİLE ANLATILACAKTIR"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Tarihi boyunca bağımsızlığına leke sürdürmeyen, şanlı bayrağımızı yere düşürmeyen, vatanına, canı pahasına sahip çıkan Aziz Milletimizin yaktığı demokrasi meşalesi geleceğimizi aydınlatmaya devam edecek, bu destan nesilden nesile anlatılacaktır. İman aydınlığının zulmün karanlığına galip çıktığı o gece, şehadete yükselen bütün vatan evlatlarını minnet ve şükranla anıyor, 251 şehidimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Çanakkale’de ne yaptıysak, Şehitler Köprüsü’nde onu yaptık... Milletimiz, yüz yıl önce olduğu gibi binlerce yıllık tarihinde olduğu gibi gelecekte de vatanını, bayrağını, özgürlüğünü ve iradesini koruyacak, demokrasisine sahip çıkacaktır" dedi.

Siyasilerden 15 Temmuz mesajları: Bu destan nesilden nesile anlatılacaktır

"ASLA UNUTMAMALI VE UNUTTURMAMALIYIZ"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe teşebbüsü; birçok ülkenin ve karanlık gücün desteği ile FETÖ/PDY’nin TSK içindeki teröristlerinin gerçekleştirdiği büyük bir ihanettir. 15 Temmuz ihanetini, bu ihaneti yapan hainleri ve onlara destek verenleri asla unutmamalıyız ve unutturmamalıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde verdiği mücadele ile Türk halkı, hem darbeyi engelledi, hem darbeye teşebbüs eden FETÖ/PDY’nin TSK içindeki teröristlerini hem de onlara destek veren ülkeleri ve karanlık güçleri yendi.

15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı mücadele ederken şehadet şerbetini içen şehitlerimizi saygı, rahmet ve dua ile gazilerimizi ise saygıyla anıyor, sıhhat ve afiyet içinde uzun ömürler diliyorum" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA DEMOKRASİ TARİHİ BU DİRENİŞLE YENİDEN YAZILMIŞTIR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz, milletimizin kanlı bir darbe girişimine ve milli iradeyi gaspetme teşebbüsüne karşı topyekun ve destansı direnişinin yıl dönümüdür. Aziz milletimiz, terörist işgal teşebbüsüne direnmiş ve o hain girişimi bertaraf etmiştir! Darbelerden çok çekmiş ve bedeller ödemiş olan Yüce Milletimiz, tarihimizin en hain terör örgütü FETÖ’ye karşı dimdik durmuştur. Dünya demokrasi tarihinde ender rastlanacak bir duruş sergileyen milletimiz, demokrasisine ve milli iradeye sahip çıkmıştır.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, o gün kendini öldürmeye gelen darbecilere karşı ölümü göze alarak milli iradeye sahip çıkmış ve direnişe liderlik etmiştir. Cumhurbaşkanımız her zaman olduğu gibi vesayeti milletimizin üzerinden söküp atan bir duruş sergilemiştir. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz 15 Temmuz darbe girişimine hayatlarını feda ederek ve ölümü göze alarak geçit vermediler. Onların eşsiz fedakarlıkları sayesinde milli irademiz sapasağlam ayakta durdu. Dünya demokrasi tarihi bu direnişle yeniden yazılmıştır.

15 Temmuz direnişimizin yıldönümünde Türkiye düşmanı projelerin aracı terör örgütü FETÖ’yü bir kez daha lanetliyoruz. Milletimizin 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmaya çalışanlarla mücadele edeceğimize dair sözümüzü yineliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, terör örgütlerine ve onları kullanan kirli ellere rağmen büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!

Aziz şehitlerimizi asla unutmayacağız. Allah hepsine rahmet eylesin. Kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. O gece milli iradeye sahip çıkmak için ölümü göze alan milletimiz varolsun. Türkiye Cumhuriyeti çok yaşasın."

Siyasilerden 15 Temmuz mesajları: Bu destan nesilden nesile anlatılacaktır

"MİLLİ İRADENİN ÜSTÜNDE HİÇBİR GÜÇ TANIMADIK, TANIMAYIZ"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımadık, tanımayız. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde #15Temmuz’da tankların önüne çıkarak; bayrak, millet, vatan için mücadele eden bu uğurda can veren bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.
 
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Kirişci, yayımladığı mesajında Türkiye'nin travmalarla dolu siyasal ve toplumsal bir geçmişe sahip olduğunu aktararak, "Türkiye, ne yazık ki darbelerin ağır bedelini ödemiş, travmalarla dolu siyasal ve toplumsal bir geçmişe sahiptir. Yaşanan her darbe Türkiye'yi daha da geriye götürmüş, demokrasi kesintiye uğramış, özgürlükler askıya alınmıştır. 99 yıllık Cumhuriyet tarihimizde 27 Mayıs 1960'da başlayıp 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimine kadarki süreç, milletimize ve demokrasimize yönelen suikastlardır. 15 Temmuz darbe girişimi de ülkemizi teslim almayı hedefleyen FETÖ'nün bir işgal teşebbüsü olarak demokrasi tarihimizde yerini almıştır" ifadelerini kaydetti.

'15 TEMMUZ, MİLLETİN ZAFERİDİR'

Bakan Kirişci, 15 Temmuz gecesi yaşananların tarihe altın harflerle yazıldığını aktararak mesajında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz, milletin zaferidir. Aziz milletimiz, bu karanlık gecedeki şanlı direnişiyle ülkemizin aydınlık geleceğini kurtarmıştır. Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle bu asil millet, Türkiye'nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bir kez daha göstermiştir. Tarih, 15 Temmuz gecesi başta Gazi Meclisimiz olmak üzere tüm ülke çapında yaşanan kahramanlıkları altın harflerle yazacaktır. 15 Temmuz ihaneti ve milletimizin buna verdiği kahramanca yanıt, gelecek nesillere aktarılması gereken kutlu bir emanettir. Bu emanete sahip çıkmak hepimizin görevidir. Aziz milletimizin, büyük ve güçlü Türkiye'yi hedef alan darbelere 15 Temmuz'da olduğu gibi her zaman dur diyeceğine yürekten inanıyorum. Milletimizle birlikte ülkemize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle canlarını vatan uğruna feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı iletiyorum. Rabbimden ülkemizi tüm kötülüklerden korumasını niyaz ediyorum."

FETÖ’YE KARŞI VERİLEN DESTANSI MÜCADELENİN UNTULMAZ TARİHİDİR'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erbaş, mesajında şunları kaydetti:

“15 Temmuz, inancını, hürriyetini, vatanını, istiklal ve istikbalini her şeyin üstünde tutan aziz milletimizin, FETÖ’nün hain darbe teşebbüsüne karşı verdiği destansı mücadelenin unutulmaz tarihidir. Geçmişten günümüze nice zorlukları inancı ve direnciyle aşan milletimiz, 15 Temmuz gecesi de ülkesine ve iradesine kasteden, geleceğini ve ufkunu karartmak isteyen dış mihraklı bu ihanet şebekesinin darbe girişimini Allah’ın yardımıyla bütün dünyaya örnek olacak şanlı bir direnişle bertaraf etmiştir. Kirli ve karanlık emellerini gerçekleştirmek için inancımızın ve kültürümüzün kavramlarının arkasına gizlenerek insanlarımızın temiz ve samimi duygularını istismar eden FETÖ, milletimizin zekatını, kurbanını, infakını, iyi niyetini ve çocuklarını çalmış, yalan, hile ve desiselerle kendine güç ve imkan devşirmiştir. Milletimiz ve dünyadaki tüm Müslümanlar aleyhine haince çalışmalar yaparak şer odaklarının İslam coğrafyasındaki emellerine hizmetçilik yapmıştır.

Müslüman ülke ve topluluklarda, sureti haktan görünerek yüce dinimiz İslam’ı ve onun değerlerini istismar eden söz konusu terör örgütü bir kez daha göstermiştir ki inancımız ve medeniyet değerlerimiz konusundaki cehalet ya da yanlış bilgiler telafisi zor hatalara ve büyük felaketlere sebep olabilmektedir. İnancını bilmeyen nesiller istismara müsait hale gelmektedir. Bu sebeple her Müslüman için, İslam’ın hayata huzur getiren rahmet ilkelerini doğru kaynaklardan öğrenmek, istismarcılara, fitne, tefrika ve anarşi peşinde koşanlara, birlik ve beraberliği, huzur ve kardeşliği hedef alanlara karşı daha dikkatli ve duyarlı olmak ihmal edilemez bir görev haline gelmiştir.”

Her kişinin çocuklarını inancını, kültürünü ve değerlerini bilen, ülkesine bağlı, insanlığa hizmeti Hakk’a hizmet sayan, güzel ahlak sahibi iyi bir insan olarak yetişmeleri için tüm imkanlarını kullanarak gayret etmesi gerektiğine vurgu yapan Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, değerlerimizi istismar eden, milletimizi aldatmaya çalışan, fitne ve tefrikaya çağıran bütün söylem ve faaliyetlere karşı üzerine düşen sorumlulukları yapmaya, milletimizin manevi hayatına Kur’an ve sünnet ışığında rehberlik etmeye devam edecektir. 

 Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz gecesi, istiklal ve istikbaline sahip çıkmak için büyük bir inanç ve azimle mücadele eden herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu uğurda canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Yüce Mevla milletimizi her türlü fitne, tefrika, kötülük, nifak ve ihanetten korusun ve ilelebet payidar eylesin.” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...