Siyasette gündem Kör Niko

Düzenleyen:
Siyasette gündem Kör Niko

GÜNDEM Haberleri

MHP lideri CHP’lilerin Çanakkale Şehitliği’ndeki saygısızlığı için kullandığı “Kör Niko’nun meyhanesi” ifadesine açıklık getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde bayramlaşma törenine katıldı. Partililerin Kurban Bayramı’nı kutlayan Bahçeli’ye gündem olan “Kör Niko’nun meyhanesi” ifadesi ve bununla neyi kastettiği soruldu. MHP Lideri “Çanakkale Şehitliği’nde adaletle alakalı toplantının yapıldığı bir dönemde bazı CHP’lilerin çilingir sofrası kurarak, içki aldıklarına dair basında yer alan görüşler olmuştur. Türkiye’de şehitlerimizin bulunduğu herhangi bir alanda çilingir sofrası kurulması ve rakı içilmesi veyahut değişik içkilerin içilmesini doğru bulmamaktayız. Türkiye’de bir içki yasağı da yoktur. Herkes her yerde içki alabilir ama bu şehitlerimizin mekânında değil, meyhanelerde olması lazımdır” dedi. 
İstanbul’da çok sayıda tarihi meyhane bulunduğunu anlatan Bahçeli, şunları söyledi: “Bunlardan bir tanesi de Kör Tiko’dur. Niko’dur pardon, kör Niko’dur. Burada dilimin sürçmesi veya tekrarını düşünmem Niko’nun nerede olduğunu bilmemezlikten gelmekten kaynaklanıyor. Belli çevreler saat 6’dan sonra rakı burcuna girdiklerinde nerede kimin olduğunu hepimizden iyi bilirler. Meyhaneyi akşam mekân tutanlar burada sazlı, sözlü eğlenceye de girebilirler. Koro halinde olduğu gibi solo halinde de şarkılar okunabilir. Bazı müzik sevdalıları ticaret erbabı her şarkının kasetini, CD’sini yaptığı gibi meyhane şarkılarının da CD’sini yapıp, kasetini hazırlamış olabilirler. Onunla bizim söylediklerimizi karıştırmamak lazım. Bir tanesi siyasidir, bir tanesi bir tepkidir. Bir yanlışlığın bir daha yapılmaması için bir uyarıdır. İkisini birbirinden ayırt etmek lazımdır. Kör Niko Türkiye’nin gündeminde öne geçti. Ben de ona yanıyorum.”

Siyasette gündem Kör Niko

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...