Siyasetin 'demirbaş'ları Meclis'e veda ediyor

Siyasetin 'demirbaş'ları Meclis'e veda ediyor

GÜNDEM Haberleri

7 Haziran genel seçimleriyle beraber, TBMM'de 24. Yasama dönemi de kapanıyor.

Bu dönemin sona ermesiyle birlikte, birçok eski ve yeni bakan ile milletvekili de Meclis'e veda edecek. Bu isimler arasında; 38 yıl önce Parlamento'ya giren ve zaman zaman Meclis dışında siyasete devam eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral ve Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay yer alıyor. TBMM'ye veda edecek isimler arasında, en 'kıdemliler'den sonra ise, 34 yıl önce Danışma Meclisi üyesi olan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile 28 yıl önce birlikte milletvekili seçilen TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu bulunuyor.
24. Dönemin sonunda bazı Bakanlar Kurulu üyeleri de üç dönem kuralı nedeniyle Meclis dışında kalacak. Bu isimler arasında Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker yer alıyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...