Sivas'ta Türkçe Olimpiyatları coşkusu

/ Kaynak: İHA
Sivas'ta Türkçe Olimpiyatları coşkusu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

11.Türkçe Olimpiyatları 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla Sivas'ta Atatürk Etnografya ve Kongre Bahçesi müzesinde, Bakan Yılmaz'ın katılımıyla düzenlendi.

11.Türkçe Olimpiyatları "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla Sivas'ta Atatürk Etnografya ve Kongre Bahçesi müzesinde, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla düzenlendi. nbsp;Türkçe Olimpiyatları bu sene Sivas'ta 3.kez düzenlendi. 35 ülkeden 70 öğrencinin katıldığı etkinliklere, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve binlerce vatandaş katıldı. nbsp;Türkülerin, şarkıların, şiirlerin ve oyun havaların oynadığı gecede "Türkçe Sevdalıları" Sivaslılara unutulmaz bir gece yaşattı. "Evrensel Barışa Doğru" sloganı ile gerçekleşen program izleyenler keyifli anlar yaşadı. Programda katılımcılara plaket takdim edildi. nbsp;Gecede bir konuşma Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz "Bir toplumun tarihsel süreç içerisinde ürettiği ve kuşaktan kuşağa aktardığı her türlü maddi ve manevi değerlerin bütünüdür. Kültür bir toplumun kimliğini oluşturur ve onu diğerlerinden farklı kılar. Bu farklılık ülkeler için de Dünya için de birer zenginliktir. Farklı kültürleri tanımak ve bilmek bizler için bir görevdir. Biz biliyoruz ki Allah bizleri, birbirimizi tanımamız için milletlere ve kabilelere ayırdı. Bu ayrım üstünlük ölçüsüne dayanmamaktadır. Muhakkak ki Allah katında en üstünümüz Allah'ın kendisinden razı olduklarımızdır. Bu etkinlik ülkeler arası evrensel barışa ve diyaloğa en çok ihtiyaç duyulan günümüzde kültürler arası kaynaşmaya ve barışa katkıda bulunmaktadır. Tüm Dünya'ya Türk kültürünü tanıtmaktadır. Uluslararası kardeşliği pekiştirmek ve kültürümüzü tanıtmak için bundan daha güzel bir etkinlik düzenlenemezdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün burada dillerin renklerin farklı oluşunun Allah'ın ayetlerinden olduğuna şüphesiz ki bunda bilenler için ibretlik olduğuna şahitlik ediyoruz. Bugün burada aynı dili konuşanların değil, aynı duyguyu paylaşanların anlaştığına şahitlik ediyoruz. Nihayetinde dest elinin gönül olduğunu, gönüller yapıldığını, gerçek fethin gönüllerde olduğunu bilinerek gönüllerin fethedildiğine şahit oluyoruz. Tanış olunca işi kolay olacağına sevenin sevileceğine inanarak gayret edenlerin var olduğuna şahitlik ediyoruz. Bugün burada 72 milletin kardeş olduğuna şahitlik ediyoruz. Yunus'un yolundan giderek cümle yaratılmışa bir göz ile bakmayı öğrendik. Hakkı gerçek sevenler için cümle alemin kardeş olduğunu gördük. Bu kardeşlerimiz su gibi aziz, ekmek kadar temiz, kızılırmakçasına bizim canımız ciğerimiz. Bu kültür şöleni karşılık beklemek sizin bu ülkeyi daha nasıl büyültebiliriz kaygısı taşıyanların, yardan anadan serden geçenlerin, bu ülkenin destanını ezberden okuyanların, kendi ile savaşta olmayanların, gündelik işlerin telaşından kurtulanların, milletle aynı yolu yürüyenlerin, bu kumaşı burçlara bayrak olanların eseridir" ifadelerini kullandı.
Herkesin sevgi dili Türkçe etrafında birleştiğini ifade eden Bakan Yılmaz "Bu eser canlar canını bulduktan sonra car ziyandan geçer. Gül gibi düşünüp dürüst olan, dost deyince gönüle bakan ballar balını bulunca kovanım yağma olsun diyenlerin eseridir Allah onların hepsinden razı olsun. Bu eser ülkesinden uzakta hizmet edenlerin yağmurla, rüzgarla beklenenlerin bulutlarla, turnalarla yoldaş olanların eseridir. Bu eser vatan sevgisi imandandır diyerek ülkemizin kültürünü yedi iklime taşıyanların ve tanıtanların eseridir. Türkiye sevdalıları bir insan tanımanın bir cihan tanımaya bedel olduğunu düşünerek yedi iklime dağıldılar, ekinler ektiler, fidanlar diktiler işte ekinlerinde hasadını fidanların meyveye durduğunu görüyoruz. Dünyanın dört bir tarafından gelen kardeşlerimizle aynı ortak paydada sevginin Türkçe ile birleştiler. Dünyanın tüm renkleri bir potada Türkçe'de birleştiler kaynaştılar sözün en hayırlısı az ve anlaşılır olmalıdır diyerek gurur tablomuz olan bu etkinliğin ilelebet devam etmesini diliyorum" dedi.
Gece havai fişek gösterileri ile sona erdi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...