Sırra kadem basan ünlü profesörü arama çalışmaları sonlandırıldı! “Gizemli bir durum var”

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Sırra kadem basan ünlü profesörü arama çalışmaları sonlandırıldı! “Gizemli bir durum var”

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

130 gün önce kaybolan ünlü ekonomist Korhan Berzeg’i arama çalışmaları durduruldu. Yetkililerin ‘gizemli bir durum var’ açıklaması dikkat çekti.

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu beldesindeki yazlığından, 17 Haziran’da köpeğiyle birlikte yürüyüş için çıkan Korhan Berzeg sırra kadem bastı. 130 gündür kayıp olan Berzeg’in bugün arama çalışmalarına son verildi. 

250 KİLOMETREKARELİK ALAN 5 KEZ TARANDI

250 kilometrekarelik alan, havadan ve karadan 5 kez sil baştan arandı ancak Berzeg’e ait bir ize rastlanmadı. 20 kişinin ifadesi alındı ancak bunlardan da bir sonuç çıkmadı.

KÖPEĞİ 2,5 AY SONRA DÖNDÜ

Berzeg’in köpeği ‘Tina’, kaybolduktan 74 gün sonra, 29 Ağustos sabahı, Armutlu Mahallesi’ndeki eve geldi. ‘Tina’nın bakımlı olduğu, üzerinde arazide kaldığına dair kir, toprak ve çamur gibi izlerin bulunmadığı, patilerinin de temiz olduğu görüldü.

TİNA’YA GPS TAKIP ARAMA YAPILDI

İlk olarak köpeğin yakın bölgede alıkonulurken bırakıldığı ya da kaçtığı değerlendirildi. ‘Tina’nın dışkı ve kan örnekleri incelendi; köpeğin doğada kalmadığı bulgularına ulaşıldı. Alıkonulduğu yere gitmesi için GPS takılıp, aç bırakılan ‘Tina’ her defasında, eve geri döndü. Ekipler, daha önce 5 kez aranan 250 kilometrekarelik bölgeyi genişletti. 325 kilometrekareye çıkartılan alanı 9 kez arayan ekipler yine sonuca ulaşamadı.

Sırra kadem basan ünlü profesörü arama çalışmaları sonlandırıldı! “Gizemli bir durum var”

ARAMA ÇALIŞMALARI SONLANDIRILDI

Arama çalışmaları Korhan Berzeg kaybolduktan 130 gün sonra sonlandırıldı. Bir yetkili, “Maalesef çok uğraşmamıza rağmen hiçbir sonuç alamadık. Burada, gizemli bir durum var. Bunu aydınlatmaya çalışıyoruz. Ekipler artık sadece yapılan istihbaratları değerlendirecek. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Korhan Berzeg’i arama çalışmaları bundan sonra gelen ihbarlar doğrultusunda sürdürülecek.

KORHAN BERGEZ KİMDİR?

Korhan Berzeg 1940 yılında Balıkesir'de dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) profesör olarak ekonomi üzerine öğretim üyeliği yaptı. Daha sonra ABD'ye giderek Dünya Bankası'nda görev yapıp emekli oldu. Korhan Berzeg aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in üniversitede hocasıydı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...