Şırnak'ta öğrenci yurduna saldırı

/ Kaynak: İHA
Şırnak'ta öğrenci yurduna saldırı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şırnak'ta, üniversite öğrencilerinin kaldığı özel bir yurda, molotof kokteylli ve taşlı saldırı düzenlendi.

Yaklaşık 75 öğrencinin kaldığı ve hepsinin erkeklerden oluştuğu özel yurtta ölen ya da yaralanan olmazken, binada hasar oluştu. Saldırıda yurdun camları kırılırken, dış cephe yanık izleriyle kaplandı. Olayın hemen ardından saldırının yapıldığı yurda giden Vali Hasan İpek burada öğrencilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, "İnşallah Şırnak halkı da çocuğunu alıp akşam dışarı çıkacak günler gelecek. Biz devlet olarak Şırnak halkının mutluluğunu sağlamakla görevliyiz ve bununla ilgili çaba sarf ediyoruz. Şu anda Şırnak halkı sonuna kadar bizlere destek veriyor. Bizde inşallah birkaç güm içerisinde bu işleri yapanları adli mercilerin karşısına çıkaracağız. Buradaki arkadaşlarımı ben tekrardan söz veriyorum kesinlikle onların yanında kalmayacak. Onları tespit edip adliyenin önüne çıkaracağız" dedi. Çözüm süreci ile ilgili çalışmada bulunmak üzere Şırnak'a gelen TBMM Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyelerinden AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları da öğrencilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, gerçekleştirilen saldırıyı kınadı."BİR KESİM ÇÖZÜM SÜRECİNİN DEVAM ETMESİNİ İSTEMİYOR"
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, "Şimdi çözüm sürecine baktığımız zaman Doğu ve Güneydoğu nbsp;Bölgesi'nde halkın yüzde 95'in desteği var. Bir yüzde 5'lik kesim var ki bu çözüm sürecini devam etmesini istemiyor. Normalleşeme dediğimiz insanların evden çıkarken eve dönek için korku yaşamadığı akşam eve giderken de yarın kepenkler kapatılacak mı kapatılmayacak mı sürecin devamı açısından herkesin normalleşmesi açısından çocuğunu okula göndermesi açısından bu sürecin devam etmesi açısından artık herkes, değil elini vücudunu taşın altına koyması gerekiyor" diye konuştu. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise, "Biz AK Parti hükümeti olarak çözüm sürecini başarıyla davet etmesine inanıyoruz. PKK örgütü ve yanlıların şiddetine rağmen çözüm sürecinden kararlıyız. Ama lütfen oluşturduğumuz bu güzel iklimi kimse bozmasın. Bölgenin bir milletvekilli olarak çözüm süreci komisyonun bir üyesi olarak bunu net olarak söylemek istiyorum. Eğer PKK Öcalan'ın da talimatlarını uygun bir biçimde silahlı güçlerin bütünüyle sınır dışına çekseydi bundan sonra silahlı mücadeleyi sürdürmeyeceğini ilan etmiş olsaydı Terörle Mücadele Yasası'nda ve başka yasalarda da gereken her şey yapılırdı. Birinci aşamayı kendileri söz verdikleri halde tanımadılar. Çünkü yaklaşan seçimler nedeniyle hem silahlı güçlerini sınır dışına çekmediler şimdi de bu silahlı güçlerini Kürt halkının siyasal tercihlerini vatandaşın tercih unsuru şantaj olarak kullanıyorlar. BDP gerçekten demokrasi ve barış konusunda Samim ise kandili bu şiddet politikasında çıkmalıdır. BDP Öcalan'nın 21 Mart Nevruz'unda dekorasyonuna uygun bir şekilde hareket etmelidir. Nedir o 'silah yok fikirler ve siyaset var'" dedi. Yurtta kalan ve Türkiye'nin çeşitli illerinde gelen öğrenciler ise, saldırıya tepki gösterdi. Vali Hasan İpek ve milletvekilleri yurtta kalan öğrencilerle bir süre görüştükten sonra yurttan ayrıldı.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...