Şırnak'ta göçerlere fırtına engeli: 15 kişi 11 saat mahsur kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şırnak'ta göçerlere fırtına engeli: 15 kişi 11 saat mahsur kaldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde göçerler, kar ve tipi nedeniyle hayvanlarıyla kırsalda mahsur kaldı. 15 göçer, ekiplerin 11 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.

Güney Doğu Anadolu bölgesi, Doğu'dan sonra yaz aylarının geç geldiği bölgelerden biri. Bu bölge yaz mevsimine hem geç giriyor hem de soğuk havaların etkisinden bir türlü çıkamıyor. Güney Doğu bölgesindeki kimi şehirlerde 3 metreyi bulan karlar yaz aylarına girilmesine rağmen erimemiş durumda. Şırnak'ta kışlaklarından geçen hafta ayrılan 15 göçer, şiddetli fırtınave kar nedeniyle yolunu kaybedince bulundukları bölgede 11 saat mahsur kaldılar.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki kışlaklarından geçen hafta ayrılan 15 göçer, Beytüşşebap'ın Toptepe köyü mevkisinde kar ve tipi nedeniyle yolunu kaybetti. 

50 KİŞİLİK EKİP KURTARDI

Durumu jandarma ve 112 Acil Servis ekiplerine bildiren göçerler için Hakkari ve Şırnak'tan jandarma, özel idare, sağlık, AFAD personeli ve güvenlik korucularından oluşan 50 kişilik ekip yönlendirildi.

Havanın kararması ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yolunu kaybeden ve birbirinden ayrılan göçerler, yaklaşık 11 saatlik çalışma sonucunda bulunarak, sürüleriyle Hakkari'nin Kamışlı köyüne ulaştırıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...