Şırnak'ta gazetecilerden çözüm sürecine destek

Şırnak'ta gazetecilerden çözüm sürecine destek

GÜNDEM Haberleri

Şırnak'ta gazeteciler çözüm sürecine destek vererek, "Annelerin ağladığı, kadınların acı çektiği hiçbir ülke mutlu ve müreffeh olamaz" açıklaması yaptı.

Şırnak'ta yerel gazeteciler çözüm sürecine destek vererek, "Annelerin ağladığı, kadınların acı çektiği hiçbir ülke mutlu ve müreffeh bir ülke olamaz. Eğer şu annelerin, şu kadınların gözyaşı dinerse Türkiye bambaşka bir yer olur." açıklaması yaptı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Caner ve Şırnak Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi İdris Taşar, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin Türkiye için tarihi bir fırsat olduğunu ve bunun için de herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.
"Annelerin ağladığı, kadınların acı çektiği hiçbir ülke mutlu ve müreffeh bir ülke olamaz. Eğer şu annelerin, şu kadınların gözyaşı dinerse Türkiye bambaşka bir yer olur." diyen Mesut Caner, "Ülkemizde son 40 yıldır kan ve gözyaşı dinmedi. Bir yandan bu ülkenin çocukları can verirken bir yandan da birileri rant peşinde koştu. Terör kan ve gözyaşı birileri için hep geçim kaynağı oldu. Durum böyle oldukça bu ülke, bu halk hep arzuladığımız barışı kaybetti. Son 4 aydır şehit, ölüm, kan ve gözyaşı haberleri almıyoruz. Bu bizleri son derece mutlu etmektedir. Ancak bu durum birilerini rahatsız ediyor. Bir yandan insanları psikolojik baskı altına almaya çalışan birileri, diğer yandan da aba altında sopa göstermek misali savaş çığırtkanlıklarına devam ediyor. Türkiye halkı bu şahısların provokasyonlarına gelmeyeceği gibi biz gazeteciler de hiçbir zaman bunlara yol vermeyeceğiz. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin mimarı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız. Hem gazete hem de gazeteci olarak bu barış sürecini sonuna kadar destekleyeceğiz. Biliyoruz ki bu projenin olumlu bir şekilde sonuçlanması durumunda Türkiye daha huzurlu ve yaşanabilir bir ülke olacaktır. Biliyoruz ki bu ülke rantçılara, provokatörlere ev sahipliği yapmayacaktır." ifadelerini kullandı.
Caner, "Terörizm, kan ve gözyaşı ile besleyenler bugün köşeye sıkışmış durumdalar. Bu olumlu süreci bulanıklaştırma gayreti içerisine girenlere en büyük örnek Hatay Reyhanlı'da vuku bulan olaydır. Tamamen süreci baltalamaya yönelik gerçekleştirilen bu olayı de şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz." diye konuştu. CİHAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...