Şırnak'ta çatışma: 10 şehit, 20 terörist öldürüldü

Şırnak'ta çatışma: 10 şehit, 20 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

PKK'lı teröristler dün gece 22.00 sıralarında Beştüşşebap ilçe merkezine 4 ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 20 terörist öldürülürken, 10 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, saat 22.00 sıralarında Beytüşşebap ilçesi çevresindeki bazı güvenlik noktalarına teröristlerce saldırı düzenlendiğini belirtti. nbsp;

ŞEHİT ATEŞİNİN DÜŞTÜĞÜ O İLLER

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ifade eden Özkan, saldırıda 9 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu açıkladı. Şehitlerin isimleri şöyle: Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Piyade Asteğmen Burak Erdi, Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, Çavuş Ramazan Emre Ala, Onbaşı Süleyman Güleç, er Serdar Küpeli, er Osman Yıldız, er Uğur Sağdıç ve er Emrah Karataban.
Çatışmada yaralanan 4'ü ağır 8 güvenlik görevlisi de Şırnak Asker Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. nbsp;

##tgvideo##

Saldırıda şehit düşen güvenlik görevlisi sayısı 10'a yükselirken, yaralı 7 güvenlik görevlisinin Şırnak Asker Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. nbsp;Çıkan çatışmada 20 terörist de öldürüldü.Şehit cenazelerinin memleketlerine gönderilmek üzere helikopterle Diyarbakır'a nakledileceği öğrenildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonların devam ettiği bildirildi.

Şırnak'ta çatışma: 10 şehit, 20 terörist öldürüldü
ÖNCE KÖPRÜYÜ HAVAYA UÇURDULAR
Asıl hedeflerinin Beytüşşebap Kaymakamlığı'nı ele geçirmek olduğu ileri sürülen PKK'lı teröristler, saldırı öncesi ilçeye tek giriş noktası olan köprüyü dinamitle patlatarak yıktı. Saldırı anında ilçede elektrikler kesildi.

PKK'LILARIN CENAZESİNDE GERGİNLİK nbsp; nbsp;
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi saldırı sonrası nbsp;adeta savaş alanına döndü. Teröristlerin açtığı ateşle birçok ev ve iş yerine kurşun isabet ederken, ilçe merkezinde ve askeri üs bölgelerinde çatışma yaklaşık 2 saat sürdü. İlçe merkezinde ölü olarak ele geçirilen PKK'lıların cenazelerinin alımı sırasında gerginlik yaşandı. Cenazelerin alınmasını istemeyen bazı vatandaşlarla polis arasında çıkan gerginlik nedeniyle polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıttı. Daha sonra PKK'lıların cenazesinin içinde bulunduğu askeri araca ise sarı, kırmızı ve yeşil renklerde bayrak asıldı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...