Sınırsız ticaret... Bulgarlar Türkiye'ye, Türkler Gürcistan'a

- Güncelleme:
Sınırsız ticaret... Bulgarlar Türkiye'ye, Türkler Gürcistan'a

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin sınırları bu sıralar çok hareketli. Vatandaşlarımız, yeni yıl öncesi ucuz telefon için Gürcistan’a turları sıklaştırdı. Binlerce Bulgar ve Yunan da yılbaşı alışverişini yapmak için Edirne’ye geliyor. En yoğun günlerini yaşayan esnaf durumdan memnun. Otel ve lokantalarda da yılbaşı gecesi için yer kalmadı.

Küresel bir köy hâline gelen dünyada ticaret sınır tanımıyor. İnsanlar fiyat ve kalite bakımından kendileri için en uygun malı hangi ülkede olursa olsun bulup oradan alıyor. Yılbaşına günler kala Bulgar ve Yunan turistler alışveriş için Edirne’ye akın ediyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren kendi araçlarıyla ve tur otobüsleriyle sınır kapılarından giriş yapan yabancı turistler, gıdadan giyime kadar birçok ihtiyaçlarını Edirne’den karşıladı.

Sınırsız ticaret... Bulgarlar Türkiye'ye, Türkler Gürcistan'a

Kapıkule Sınır Kapısı’nda da uzun araç kuyrukları oluştu. Bulgarlardan sonra Yunan turistlerden de ülkeye giriş sayısı her geçen gün artıyor. Edirne, en yoğun günlerini yaşıyor. Yunan  Ioanna Archontidou, Pazarkule Sınır Kapısı’ndan aracıyla ülkeye giriş yaptığını belirterek “Edirne çok güzel. Fiyatlar da çok uygun. 20 liraya kendime bir bere aldım. 20 lira gerçekten çok güzel fiyat” dedi. Bulgaristan’dan gelen Büşra Ahmet de “Edirne’de 2 gün konaklayarak alışveriş yapacağız. Yaklaşık 700-800 avro civarında harcama yapıyoruz” diye konuştu. Esnaf da bu durumdan çok memnun.

Sınırsız ticaret... Bulgarlar Türkiye'ye, Türkler Gürcistan'a

SARP’TA YOĞUNLUK

Yurt dışından alınan telefonlar ve kayıt ücretlerine yıl başında gelecek zamdan etkilenmek istemeyen Türkler de Gürcistan’a akın etti. Türkler, Artvin’de bulunan Sarp Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluşturdu. Öte yandan, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili de ülkesinin ilaç pazarını bu yıl Türkiye’den getirilen ilaçlara açtıklarını belirterek “Türkiye pazarının (Gürcistan’a) açılmasının ardından ilaç fiyatlarını yüzde 60 ila 80 oranında düşürmeyi başardık” dedi.

Bu video da ilginizi çekebilir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...