Sınırda motosikletli kaçakçı krizi

/ Kaynak: AA
Sınırda motosikletli kaçakçı krizi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında 'dur' ikazına uymayan motosikletli bir gruba ateş açıldığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (Kilis) Öncü Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, yedi-sekiz motosikletli kaçakçı şahsın Suriye'den Türkiye'ye doğru hudut hattına yaklaştığı görüldüğü kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (Kilis) Öncü Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, yedi-sekiz motosikletli kaçakçı kişinin Suriye'den Türkiye'ye doğru sınır hattına yaklaştığının görüldüğü belirtildi.

Bunun üzerine, bölgeye Öncü Hudut Karakolundan, bir Ani Müdahale Timi (AMT) sevk edildiği, AMT'nin söz konusu kişilere hududa yaklaşmamaları konusunda 'Dur' ikazında bulunduğu ve ikaza uymayan kişilerin sınırı yasa dışı olarak geçmeye teşebbüs etmeleri üzerine havaya uyarı atışı yapıldığı kaydedildi.

Bu kişiler, uyarı atışı sonucunda yanlarında getirdikleri malzemeler ile birlikte, Suriye tarafına geldikleri istikamete doğru kaçtıkları ve kaçakçılık girişiminin engellendiği bildirildi.

Tespit edilen bu durum üzerine, bölgeye Öncü Hudut Karakolundan, bir Ani Müdahale Timi (AMT) sevk edildiği belirtilerek şöyle denildi: nbsp; nbsp;"AMT, söz konusu şahıslara hududa yaklaşmamaları konusunda "DUR" ikazında bulunmuştur. "DUR" ikazına uymayan şahısların, sınırı yasa dışı olarak geçmeye teşebbüs etmeleri üzerine havaya uyarı atışı yapılmıştır. Uyarı atışı sonucunda kaçakçı şahıslar, yanlarında getirdikleri malzemeler ile birlikte, Suriye tarafına geldikleri istikamete doğru kaçmışlar ve şahısların kaçakçılık girişimi engellenmiştir."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...