Sınırda ele geçirildi, hemen incelemeye alındı: Değeri 2 milyon lira, tam 500 adet 

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Gürcistan sınırlarında gümrük ekipleri Türkiye'ye giriş yapacak olan bir yolcu otobüsünde arama yaptı ve ekiplerin ele geçirdiklerini görenler şaştı kaldı. 500 adet olarak ele geçirilen bu değerli parçaların piyasa fiyatı ise tam 2 milyon lira. Yolcu koltuklarının üzerine şişik yastık olarak konulan bu parçalara el koyan ekipler hemen incelemeye aldı ve ne olduğu tespit edilince herkes şaşırdı. 

Yolcu otobüsü sınırdan Türkiye'ye giriş yapmak istedi ancak ekiplerin aramasına takıldı. Titizlikle arama yapan ekipler yolcu koltuklarını kontrol ederken bir farklılık olduğunu gördü. İyice incelediklerinde ise farklılığın nedeni belli oldu. Gürcistan’dan Aktaş Gümrük Kapısı’na gelen bir yolcu otobüsü, kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri çerçevesinde Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından incelemeye alındı. 

Aracı x-ray taramasına sevk eden ekipler, tarama öncesinde yolcu mahallini kontrol ettiği sırada yolcu koltuklarının bazılarının üzerinde görünüş ve ağırlık itibarıyla dikkat çeken yastıklar olduğunu fark etti. Yastıklarda yapılan tespitin ardından x-ray taramasında farklı noktalarda şüpheli yoğunluklar gören ekipler, aracı arama hangarına aldı. 

PİYASA DEĞERİ TAM 2 MİLYON LİRA

Yapılan kontrolde yolcu koltuklarının yanı sıra araç sürücüsünün dinlendiği bagaj bölümünde de benzer yastıklar olduğu ve yine hayvan postuyla doldurulduğu tespit edildi. Yapılan incelemede postların değerli kürklerin yapımında kullanılan çinçilla olduğu tespit edildi. Ele geçirilen toplam 500 adet çinçilla postunun yaklaşık 2 milyon lira değerinde olduğu belirlendi.

HEPSİNE EL KONDU

Gümrük Muhafaza ekiplerinin dikkati sayesinde ele geçirilen çinçilla postlarına el konuldu. Olayla ilgili soruşturma Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde sürdürülüyor.(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...