Sinan Oğan Ganire Paşayeva'nın cenazesinde hüngür hüngür ağladı: O anlar kamerada

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Türk dünyası üzerinde çalışmalarıyla bilinen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın cenaze törenine katılan Sinan Oğan'ın hüngür hüngür ağladığı görüldü. O anlar kameraya yansıdı.

Ömrünü Türk dünyasını anlatmaya adayan Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva’nın ölümü Azerbaycan kadar Türkiye'de de büyük bir hüzne neden oldu. 

2 gün önce tedavi gördüğü hastanede 48 yaşındayken hayatını kaybeden Paşayeva'nın cenazesi dün Bakü'de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. 

OĞAN GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Paşayeva'nın cenazesine binlerce seveni katılırken Türkiye'den birçok siyasetçi törende hazır bulundu. O isimlerden biri de Sinan Oğan'dı. 

Dua okunduğu sırada duygusal anlar yaşayan Oğan, gözyaşlarını tutamadı. 

"HAYATINI KAYBEDENE KADAR VATANI İÇİN ÇALIŞTI"

Merasimin ardından muhabirlere kısa bir açıklama yapan Oğan, "Ben kendisini 30 sene önce TİKA temsilcisiyken tanıdım. İlk tanıdığımda genç bir gazeteciydi. 30 yıl önce içinde vatan aşkı olan Ganire Hanım neyse, her tarafa koşturan Ganire Hanım neyse 30 sene sonra da öyleydi. Hayatını kaybedene kadar vatan için çalıştı. Allah rahmet eylesin.

"TÜRKİYE'DE BİR DEVLET ADAMINI KAYBETMİŞİZ GİBİ BİR HÜZÜN VAR"

Bugün Türkiye’de de bir devlet adamını kaybetmişiz gibi bir hüzün var. Bütün Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle de bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Oğan, vefat haberini ilk öğrendiğinde ise sosyal medya hesabından şu sözleri paylaşmıştı;

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva tedavi gördüğü hastanede maalesef ki vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Türk dünyasına hizmetleri asla unutulmayacaktır…

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...