Silivri'ye metro geliyor

/ Kaynak: AA
Silivri'ye metro geliyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kadir Topbaş, Projelendirme çalışmalarını yaptığımız metroyla Silivri sayfiye yeri olmaktan çıkacak, İstanbul'un merkeziyle buluşmuş olacak, dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Projelendirme çalışmalarını yaptığımız metroyla Silivri sayfiye yeri olmaktan çıkacak, İstanbul'un merkeziyle buluşmuş olacak" dedi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Topbaş'da Silivri'de vatandaşlarla buluştu. Topbaş, medeniyetler kurmuş bir milletin mensupları olarak İstanbul'umutlu insanların yaşadığı medeni bir şehre dönüştürmek için çalıştıklarını belirtti. Silivri'ye dönemlerinde 925 milyon lira yatırım yaptıklarını aktaran Topbaş, şunları kaydetti: "Altyapıdan ulaşım sistemlerine kadar yatırımlarımız devam ediyor. 2005 yılında buradaki sanayi bölgesine 45 günde 18 kilometrelik mesafeden doğalgaz getirdik. Bize mali geri dönüşümünün yıllar sonra olacağını bilerek bu yatırımı yaptık. Çünkü sanayi demek, Türkiye'nin geleceği demekti. Silivrililerin istihdamı demekti. Silivri'nin merkezinde ve köylerinde de doğalgazı yaygınlaştırdık." nbsp;Silivri'de metroyu kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz. Topbaş, İstanbul'a yıl sonuna kadar 60 milyar lira yatırım yapmış olacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti: "Silivri'ye metro dediğimizde kimsenin hayallerinin bile ulaşamayacağı bir şeyi ifade ettik. Bunu ancak biz yaparız ve adımlarını atıyoruz. Projelendirme çalışmalarını yaptığımız metroyla Silivri sayfiye nbsp;yeri olmaktan çıkacak, İstanbul'un merkeziyle buluşmuş olacak. Sizlerden aldığımız destekle bunu süreleri de kısaltarak hayata geçirmek istiyoruz. Belediye olarak kaynaklarımız ve borçlanma imkanlarımız var. Yıllık bütçemizi yüzde 98 oranında gerçekleştiriyoruz. Kamu kuruluşu olarak özel sektörde bile zor olan bir şey başarıyoruz. Çünkü kaynaklarımızı doğru kullanıyoruz."


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...