Silivri yine karıştı

/ Kaynak: İHA
Silivri yine karıştı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

"Ergenekon" davasının görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önündeki barikatları yıkarak, duruşma salonuna gitmeye çalışan gruplara müdahale edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Cezaevi'nde görülen Ergenekon Davası'nda savcının mütalaasının ardından bugün sanıklara söz verilmesi bekleniyor.
Sanıklara destek olmak amacıyla bir grup sabah erken saatlerden itibaren cezaevi önüne gelmeye başladı.

##tgvideo##

Ellerinde CHP, İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) bayrakları taşıyan gruplar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar attı ve İstiklal Marşı okudu.


Geniş güvenlik önlemi alan jandarma bölgede barikatlar kurdu, araçların cezaevi önüne gelişine izin vermedi. Kalabalıktan bir grup barikatı aşmak isteyince, polis müdahale etti, tazyikli su sıkıldı. Kalabalıktan da güvenlik araçlarına taş fırlatıldı. Silivri Cezaevi önündeki gerginlik sürüyor.


MÜTALAADAN SONRA İLK DURUŞMA


Savcıların mütalaarını açıklamalarının ardından yapılacak olan ilk duruşmada sanıkların birinci iddianamedeki sanık sırlamasına göre son savunmalarını yapmaları bekleniyor. Gaziler, İP üyeleri, Türkiye Gençlik Birliği(TGB) üyeleri ve Antalya'daki 2B mağdurlarının da arasında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü mütalaanın ardından görülen ilk duruşmada sanıklara destek vermek için Silivri'ye geldi.


DIŞARDA YOKLAMA YAPILDI


Ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve parti flamalarıyla desteklerini sürdüren yaklaşık 5 bin kişi 10'uncu Yıl Marşı'nı okudu. Mikrofondan sanıkların tek tek ismi anons edilirken topluluk "Burda" diyerek karşılık verdi. Sık sık "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ya İstiklal Ya Ölüm Tam Bağımsız Türkiye" diye slogan atıldı. Topluluğun bir ara bariyerlere yüklenmesi üzerine mikrofondan, "Arkadaşlar, bariyerleri yıkmak için yüklenmeyin. Hiç kimsenin gücü Türk askeriyle bizi karşı karşıya getirmeye yetmeyecektir. Askerimizle bizi çatıştıramayacaktır. Zaten başta ABD ve AB olmak üzere herkes Türk Ordusu'nun belini kırmak için uğraşıyor. Biz bu ortamda onların karşısında değil yanında yer alacağız" diye anons yapıldı. Bunun üzerine bariyerlere yüklenen kalabalık sakinleşti. "Dağ Başını Duman Almış" marşı ve İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okuyan kalabalığa sürekli konuşmalar yapılıyor.


64 KİŞİYE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ


13 Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4,5 yıldır devam eden Ergenekon davasının 18 Mart 2013'de görülen 281'inci oturumunda 278 sanık hakkındaki görüşünü açıklayan duruşma savcıları 2271 sayfalık mütalaada Ergenekon isimli terör örgütünün varlığı sabit olduğunu öne sürdüler. Cumhuriyet Savcıları Murat Dalkuş, Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel'in hazırladığı mütalaada Haberal, Balbay, Perinçek, Başbuğ'un da arasında bulunduğu 64 sanığın hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...