Silivri çamur deryası

Düzenleyen:
Silivri çamur deryası

GÜNDEM Haberleri

İstanbul’daki afetten en çok etkilenen Silivri’de, 460 vatandaş suların içinden çıkarıldı. Facianın sebepleri araştırılıyor.

İstanbul, büyük sel felaketinin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Megaşehirde hayat normale dönerken, en çok yağış alan Silivri’de su tahliyesi sürüyor. Su basmayan evin kalmadığı Gümüşyaka Mahallesi’nde 500 konut felaketten nasibini aldı. Bazı noktalarda selden geriye çamur ve çöpler kaldı. Birçok mahalleli 2 gün boyunca evlerinden dışarıya adım atamadı. Bölgede vatandaşlardan da korkunç bir iddia ortaya atıldı. Yazlık evlerin önündeki çoğu rögarın tıkalı olduğunu iler süren bir kişi “Bazı arsa sahipleri rögarları kapatmış. İtfaiye suyu tahliye etmeye çalışıyor fakat rögar tıkalı” dedi. Evleri sular altında kalan Halil ve Hatice Demir ise uzun süre gözyaşı döktü. 66 yaşındaki Halil Demir “Eşim geçen hafta kalp krizi geçirdi. Şimdi evimiz 1 metre sular altında. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Sadece üstümüzdeki kıyafetlerimiz var” diye konuştu. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri hâlen olay bölgesinde. Toplam 47 araç ve 150’yi aşkın personelle hizmet veren ekipler 5 farklı noktadan kanallar açarak suyun tahliyesi hızlandırıldı. İBB itfaiye ekipleri de önceki günden bu yana 460 vatandaş, 20 evcil hayvan ve 77 aracı kurtardı. Evleri su altında kalan vatandaşlar ise geceyi çevredeki otellerde geçirdi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...