Silah seslerinin yerini iş makineleri aldı…  Terörle anılan Tanin şenlendi!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Silah seslerinin yerini iş makineleri aldı…  Terörle anılan Tanin şenlendi!

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Terörle anılan Şırnak’ın Uludere ilçesinde dağlar şenlendi. Terör yüzünden gidilemeyen dağlık bölgeye yayla yolu yapıldı. Kayalıklar delinerek yol açıldı, arıcılık ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunan yöre halkının yüzü güldü. İnsanların geçemediği kanyon vadide yol açarak yaylaların zirvesine kadar yol götüren Belediye Başkanı Ürek, "Yıllardır açılmayan bir yayla yoluydu. İmkansızı başardık, aslında 4 mahallemizin yoğun kullandığı bir yaylaydı burası. Tek geçişi olan, bir insanın geçebileceği bir yerden dağı delerek yol yaptık." diye konuştu.

Bir zamanlar terörle anılan bölgeler şimdi vatandaşın hizmetine açılıyor. Terör yüzünden gidilemeyen dağlarda silah sesleri yerini hizmet için çalışan iş makineleri aldı. AK Partili Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek, yıllarca teröristler tarafından kullanılan bölge için yayla yolları yaptı.

BİR ZAMANLAR TERÖRLE ANILIYORDU

Uludere İlçe Belediye Başkanı Sait Ürek, yaptığı hizmetlerle vatandaşların takdirini topluyor. 2 bin 200 rakımlı yaylada kayalık alanları delerek yaylalara yol açan belediye ekipleri ilçe genelinde 4 mahallenin yoğun kullandığı yayla yolları oluşturdu. Başkan Ürek, bir zamanlar terör bölgesi olan Tanin dağlarında 8 kilometrelik yolu 2 ayda açarak halkın hizmetine sundu.

Silah seslerinin yerini iş makineleri aldı…  Terörle anılan Tanin şenlendi!

DAĞ DELEREK YOL YAPILDI

İnsanların geçemediği kanyon vadide yol açarak yaylaların zirvesine kadar yol götüren Belediye Başkanı Ürek, "Yıllardır açılmayan bir yayla yoluydu. İmkansızı başardık, aslında 4 mahallemizin yoğun kullandığı bir yaylaydı burası. Tek geçişi olan, bir insanın geçebileceği bir yerden dağı delerek yol yaptık. Kendim binek aracımla bu yoldan geçip yaylaya çıktım. Halkımızın hizmetinde olmak bizleri çok mutlu ediyor. 2 aylık bir süre içerisinde yolumuzu kayalıkları delerek açtık. Arıcılık, hayvancılık faaliyetlerini yürüten yöre halkını gördükçe mutlu oluyoruz" dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...