Sıkı durun, tarihi fırtına geliyor! Meteoroloji'den 66 ile peş peşe uyarı verildi

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Sıkı durun, tarihi fırtına geliyor! Meteoroloji'den 66 ile peş peşe uyarı verildi

GÜNDEM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Yurt geneli hafta sonuna yağışla girdi. İstanbul'da sabahın erken saatlerinde etkili olan sağanağın ilerleyen saatlerde daha da şiddeti olması beklenirken saatteki hızı yer yer 100 km'ye kadar çıkması beklenen fırtına için Meteoroloji, Valilik, AFAD ve AKOM tarafından peş peşe uyarılar yapıldı. 66 ili etkileyecek olan sağanak nedeniyle vatandaşların su baskını, çatı uçması, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması bekleniyor.

Kış aylarına yaklaştık ve mevsim normalleri üzerinde etkili olan sıcaklıklar yerini yağışa bıraktı. Yurdun genelinde yağışlı hava hakim ve bu yağışların devam etmesi beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 66 ile peş peşe uyarılar yapıldı.

Bugünden itibaren Trakya'dan giren yağışlı ve serin hava yavaş yavaş tüm yurdu etkisini altına alacak. Öte yandan Marmara bölgesi, özellikle İstanbul'da etkili olması beklenen fırtına için İstanbul Valiliği, AFAD, AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı geldi.

Marmara Bölgesi'ne hafta sonu fırtına uyarısı yapılırken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı. 

'TARİHİ BİR FIRTINA OLABİLİR'

Meteoroloji ve Valilik uyarılarının ardından İstanbul için bir korkutan tahmin de Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten’den geldi. Ökten sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda, “İstanbul'da 48 saatlik aralıksız yağış başlıyor. Yağış gece şehre varır. Sabah kuvvetli. Özellikle sabah - öğlen arasına dikkat. Pazar günü unutulmaz bir fırtına kopacak gibi görünüyor.” dedi. Ökten İstanbul’da 1936, 1973 ve 2004'te yaşanan şiddetli fırtınalara dikkat çekerek, pazar günü de tarihi büyüklükte bir fırtına yaşanabileceğini söyledi. 

https://twitter.com/KeremOktenHava/status/1725547431448781274

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Meteoroloji'nin ardından İstanbul Valiliği'nden de turuncu kodlu bir uyarı geldi. Valiliğin resmi hesabından yapılan paylaşım şu şekilde:

"Cumartesi sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Sıkı durun, tarihi fırtına geliyor! Meteoroloji'den 66 ile peş peşe uyarı verildi

AFAD'DAN SMS'Lİ SAĞANAK UYARISI

AFAD, bugün İstanbul'da beklenen sağanak yağış ve fırtına için dün vatandaşlara kısa mesaj (SMS) gönderdi. Mesajda sel, su baskınları ve çatı uçmasına karşı uyarıda bulunuldu.

66 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şiddetli sağanak ve soğuk hava nedeniyle  bugün toplam 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. İşte o illerin listesi...

Sarı kodlu uyarı verilen iller:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Niğde, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Bartın, Karabük, Osmaniye, Düzce, Kilis, Kırıkkale, Kilis, Osmaniye

Turuncu kodlu uyarı verilen iller:

Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Karaman, Yalova

THY'DE SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları, Cumartesi İstanbul'dan yapılması planlanan 40 karşılıklı uçuşu iptal ettiğini açıkladı. Pegasus da sefer iptalleri yaşanacağı bilgisini paylaşırken bir sayı vermedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...