Sığınmacılar için yeni tedbirler devrede: Kurallara uymayan ülkesine gönderilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sığınmacılar için yeni tedbirler devrede: Kurallara uymayan ülkesine gönderilecek

Gündem Haberleri

Kaçak olmasa bile sığınmacıların sürekli ‘Mobil’ olmalarının önüne geçilecek. Çevreyi rahatsız edici görüntülere izin verilmeyecek. AK Parti kaynakları “Kurallar ve kültür belli. Bunlara uymaları konusunda tavizsiz davranılacak” dedi.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Hükûmet yaz mevsiminin de gelmesi ile birlikte özellikle açık alanlarda sığınmacıların toplu halde bulunarak, çevreyi rahatsız edici görüntü oluşturmasına izin verilmemesi için yeni tedbirleri devreye koymaya başladı.

İstanbul başta olmak üzere özellikle turizmin yoğun olduğu illerde denetimler artırıldı. Ayrıca, kaçak olmasa bile sığınmacıların büyükşehirlerde sürekli ‘Mobil’ olmalarının önüne geçilecek. İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atanan Münir Karaloğlu, sığınmacılar ve düzensiz göç konusunda görevlendirildi. AK Parti ve İçişleri Bakanlığı düzensiz göçe karşı alınacak tedbirler konusunda yeni bir yol haritası oluşturmaya başladı.

DENETİMLER SIKILAŞTIRILDI

AK Parti kaynakları, “Zaten birkaç gündür yeni bazı tedbirler devreye girdi. Örneğin, sahillerde veya açık alanlarda nargile yasağı geldi. Denetimler sıkılaştırıldı. Bundan sonraki süreçte başkaca tedbirlerin uygulanacağını göreceğiz. Mesela, 30-40 kişilik erkek sığınmacı grupların toplu halde sahillerde, açık alanlarda çevreyi rahatsız edici şekilde bulunmaları önlenecek. Aileleriyle birliktelerse tamam. Ama öbür türlü bir görüntüye izin verilmeyecek” dedi.

TAVİZ VERİLMEYECEK

AK Parti kurmayları, sığınmacıların yoğun olduğu Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adana, Mersin gibi illerden başka illere gidiş gelişleri de önlemeye dönük daha etkin tedbirlerin olacağını söyledi.

Parti kurmayları, “İşi İstanbul’daysa, ailesi çocukları oradaysa tamam. Onlara kalma hakkı tanınacak. Ama haftanın üç günü Antep’te Kilis’te, dört günü İstanbul’da veya başka bir büyükşehirde ise bu olmaz. Veya kendisi İstanbul’da yaşıyor ama akrabalarını da oraya getiriyor. Buna izin verilmeyecek. Kurallar konulacak. ‘Bu kurallara uyarsanız kalma hakkınız var ancak uymazsanız gidersiniz’ denecek ve bu konuda taviz verilmeyecek” diye konuştu.

TABELA HASSASİYETİ

AK Parti kaynakları birçok şehirde Arapça tabelaların artmaya başladığını, bu konuda vatandaşlardan şikâyet yağdığını da belirterek, “Bu konuda tüm belediyeler uyarılıyor. Daha özenli olmaları isteniyor. Tabela konusundaki kriterlere dikkat etmeleri isteniyor. Ayrıca sığınmacıların işyeri açmaları gibi konularda esnek olunmayacak” değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...