Sıcaktan strese giren bitkiler teker teker ölüyor

- Güncelleme:
Sıcaktan strese giren bitkiler teker teker ölüyor

Gündem Haberleri

Aşırı sıcaklıklar tarımsal üretim için de büyük tehdit oluştururken, bunun en önemli sebebi ise bitkilerin artan sıcaklarda strese girmesinden kaynaklanıyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı Hüseyin Demirtaş, bitkilerin de insanlar gibi birer canlı olduğunu sıcakların insanları nasıl etkiliyorsa bitkileri de aynı şekilde etkilediğini söyledi.

Kuraklık nedeniyle bitkilerin topraktan ve havadan gerektiği kadar nem alamadığını belirten Demirtaş “Neme kavuşamayınca strese giriyor. Bu nedenle bitkiler toprağa tutunmak için mücadele veriyor aynı diğer canlıların hayatta kalmak için verdiği mücadele gibi. Bitki strese girdikten sonra zaten pek yaşama şansı kalmıyor.  ve yüzde 50 oranında bir kayıp yaşanıyor. Şu anki aşırı sıcaklıkları düşündüğümüzde, bitkilerin toprağa tutunmak için birbiriyle de mücadele ettiğini söyleyebiliriz. Bitkilerin strese girdiğinde yaprakları kıvır kıvır oluyor, şekli ve renkleri bile değişiyor. Strese giren bitkiler hayatını kaybediyor, böylece verim düşüyor. Kavurucu sıcaklar böyle devam ederse hiçbir canlı dayanamayacak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...