Sıcak hava dalgası gidiyor! Meteoroloji gün verdi, 10 derece birden düşecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sıcak hava dalgası gidiyor! Meteoroloji gün verdi, 10 derece birden düşecek

GÜNDEM Haberleri

Yurtta bir süredir etkisini sürdüren bunaltıcı sıcaklıklar birçok bölgede etkisini sürdürürken havalar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Özellikle bugün yani çarşamba günü ülkenin batı ve güney kesimlerinde hava sıcaklıklarının 40 dereceye kadar yükseldi. Perşembe günü ise iç kesimlerde hava sıcaklıklarının 45 dereceye kadar çıkacak. Bunaltıcı sıcak havaların ne zaman gideceği ise merak konusu oldu. Buna ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarih vererek sıcaklıkların 10 derece birden düşeceğini açıkladı.

Türkiye'de etkili olan sıcaklıklar bunaltıcı derece geldi. Bugün yani Çarşamba günü için uzmanlar tarafından sık sık uyarılar yapıldı çünkü İstanbul'da 37, Antalya'da 42, İzmir'de 43 derece sıcaklık bekleniyordu. Perşembe günü ise güney kesimlerde hava sıcaklığının maksimum dereceye ulaşacağı belirtildi. 

Ancak bunaltan sıcaklar için Meteoroloji tarih vererek sıcaklıkların normale döneceğini açıkladı. Sıcaklıkların ne zaman normale döneceği, sıcak hava dalgasının ne zaman gideceği ise vatandaşlar tarafından merak edilir oldu.

HAFTA İÇİ SICAKLIKLAR YÜKSELECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre;  batı ve güney bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının pazartesi gününden itibaren batı bölgelerinden başlayarak etkisini artırması beklenmektedir. Çarşamba ve Perşembe günleri tüm yurtta etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak; Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgeleri’nde mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerinde 2-6 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Sıcak hava dalgası gidiyor! Meteoroloji gün verdi, 10 derece birden düşecek

10 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Sıcak hava dalgasının 27.07.2023 Perşembe günü akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı kesimlerden başlayarak etkisini kaybedeceği, bu hafta sonunda hava sıcaklıklarının Yurt genelinde mevsim normalleri civarına, iç kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin altına ineceği tahmin edildiği öğrenildi. 

Sıcak hava dalgası gidiyor! Meteoroloji gün verdi, 10 derece birden düşecek

Önümüzdeki günlerde bazı illerde beklenen sıcaklıklar ise şu şekilde ;

Ankara : 29-39

İstanbul : 28-37

İzmir : 35-41

Edirne : 32-42

Çanakkale : 30-37

Muğla : 35-41

Adana : 34-40

Antalya : 35-42

Kayseri : 30-37

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

TGRT Haber’de Hava Tahmin Uzmanı Yavuz, “Önümüzdeki hafta sıcaklık birkaç derece artacak ve mevsim normallerine yaklaşacak” diyen Yavuz, ülke genelindeki hava durumunu şöyle özetledi: “Yarın Trakya’da, Marmara’nın güney ve doğusunda ve batı Karadeniz’de yağışların görülmesini bekliyoruz. Yarınki yağışlar batı Karadeniz’de 20 kg üstünde kuvvetli yağışlar olacak. Cuma günkü yağışlar Karadeniz’in tamamında görülecek ve doğu kısmında 20 kg aşmasını beklemekteyiz.” 

Yavuz, eylül ayında sıcaklığın mevsim normallerinde olmasını beklediklerini söyledi. 

DIŞARI ÇIKARKEN DİKKAT! 

Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlıların ve çocukların başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...