Sezer-Ecevit krizi 74 köprüye mal oldu

Düzenleyen:
Sezer-Ecevit krizi  74 köprüye mal oldu

GÜNDEM Haberleri

Yozgat’ta konuşan Başbakan, 2001 yılında yaşanan krizi hatırlatarak “Bu krizin Türkiye’ye maliyeti 638 milyar lira” dedi.

İsmail Kapan YOZGAT

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisini Yozgat mitingde vatandaşlara hitap etti. Mevcut anayasanın her tarafının döküldüğünü belirten Başbakan Yıldırım “Şanzımanı dağılmış, anayasayı yapan darbeciler yok olmuş, gitmiş.  Hâlâ bunların anayasası ile devam etmek mecburiyetinde miyiz? Bu anayasa dertlerimize çare bulamıyor. Türkiye’nin gelişen ihtiyacını karşılamıyor” dedi. Başbakan Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bu anayasaya değişikliğine millet ‘evet’ dese de biz tanımıyoruz.”  sözlerine tepki göstererek “Ey Kılıçdaroğlu, sen tanısan ne olur tanımasan ne olur, millet de seni tanımaz, zaten tanımıyor. ‘Gün yaklaştıkça bir tane milletvekili çıkmış densiz densiz konuşuyor. ‘Evet’ çıkarsa, İstiklal Savaşı’nda Yunan’ı denize döktüğümüz gibi ‘evet’ verenleri İzmir’den denize dökeceğiz.’ diyor. Densiz, alçak, sen kimsin?” diye konuştu. Yıldırım, AK Parti dönemi öncesi, 2001 yılında yaşanan krizi hatırlatarak, cumhurbaşkanı ile başbakan arasında sorunların yaşandığını, buna bağlı olarak krizlerin ortaya çıktığını ifade etti. Yaşananların bedelini de milletin ödediğini dile getiren Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: 2001 krizi yaşandı. Bu krizin Türkiye’ye maliyeti 638 milyar lira. 2002’de geldik, 2011’e kadar biz bu krizden kalan borçları ödedik. Bu 638 milyarı eğer borçlara, faizlerine ödemeseydik, ne yapabilirdik? 74 Yavuz Sultan Köprüsü, 140 Avrasya Tüneli, 34 Marmaray, 15 Kanal İstanbul, 127 bin kilometre bölünmüş yol yapardık. Kişi başı milli gelirimiz bugün 11 bin dolar değil, 14 bin dolar olurdu. 2001 krizinin, bir anayasa kitapçığının fırlatılmasının bedeli bu. Bununla da kalsa iyi bir de vesayetler var, muhtıralar var, milli iradeye tehditler var.

Sanatçılarla Dolmabahçe buluşması

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi’nde sanatçılarla bir araya geldi. Toplantıya Yavuz Bingöl, Necati Şaşmaz, Muazzez Ersoy, Yıldız Tilbe, Serdar Ortaç, Petek Dinçöz, Mustafa Ceceli, Mustafa Yıldızdoğan, İzzet Yıldızhan ve çok sayıda sanatçı katıldı. Sanatçıların, bu milletin kalbine dokunan, hafızasında yer eden eserlerle toplumsal bilincin oluşmasında çok büyük katkıları olduğunu dile getiren Yıldırım, “Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. İktidarımız boyunca kültür ve sanat etkinliklerine ayrı bir önem verdik. Gerek yurt içi faaliyetlerde gerekse yurt dışında birçok projeyi destekledik” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...