Seyit Derviş Tur, 'Anadolu Alevi'si ile İran Şii'si kol kola yürümez'

Seyit Derviş Tur, 'Anadolu Alevi'si ile İran Şii'si kol kola yürümez'

GÜNDEM Haberleri

'Alevi, Sünni çatışmasına karşı uyanık olalım' diyen Alevi kanaat önderi Seyit Derviş Tur, 'Dindaşlığımız İran Şiileriyle bağdaşmaz' diyor.

Baba Mansur soyundan gelen Alevi kanaat önderlerinden Seyit Derviş Tur, Türkiye'de sağ-sol, Türk-Kürt çatışmasının ardından şimdi de Alevi-Sünni ayırımının körüklemek isteyenlerin olabileceği uyarısında bulundu. Gezi Parkı eylemlerinin masumane başladığını ama bazı kişilerce başka alanlara çekildiğini belirten Tur, "Alevi olmayanlar Aleviliği kullanıyor. Benim korkum, bunların bizim saf, temiz Alevileri arkalarına takması... Provokasyonlara gelinmemesi gerek. Kaosun çıkmasını kardeşçe birbirimize destek vererek engelleyebiliriz" dedi. Türkiye'den aralarında Alevi dedeleri ve kanaat önderlerinin de bulunduğu bazı kişilerin İran'a davet edilerek Devrim Muhafızları komutanları ve dinî lider Ali Hamaney ile görüştürülmesi iddialarına da değinen Tur, şöyle devam etti: "Türkiye'nin son yıllardaki hızlı yükselişinden rahatsız olan İran, Anadolu Alevileri ile olan 'dindaşlığı'nı kullanmaya çalışıyor. İran şunu unutmasın ki, bu dindaşlığımız İran Şiiler'iyle hiçbir zaman bağdaşmaz. İran Şii'si ile Anadolu Alevi'si asla kol kola yürümez." Halen Almanya'da yaşayan Derviş Tur, hükümete de çağrıda bulunarak cemevlerinin statüye kavuşturulması istedi. İZMİR AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...